Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Neverland”, spectacol multimedia cu Ioana Flora, regizat de Iulia Rugină


     Neverland, spectacol multimedia, one woman show cu Ioana Flora, regizat de Iulia Rugină, are premiera marți, 16 octombrie, ora 20:00, la Apollo 111 Teatrul. Spectacolul are reprezentații și în 18, 19 octombrie, 9,10 și 13 noiembrie.
     Neverland spune povestea Alexandrei, o tânără urmărită timp de 26 de ani, de la vârsta de 16 ani, din 1992 până în prezent, prin incursiuni în timp, în spațiul ei privat, camera în care locuiește în tot acest timp. E o privire pe furiș în intimitatea unei femei, ce îi scoate la iveală traseul emoțional pe parcursul vieții, vulnerabilitatea, fricile, iubirile, raportarea la locul din care provine și o dorință de evadare, cronicizată în timp.      Spectacolul e bazat pe un text original, dezvoltat de scenarista și regizoarea de film Iulia Rugină, împreună cu actrița Ioana Flora. Coregrafia este semnată de Oana Răsuceanu, decorurile de Andreea Popa, iar Dumitru Alexandru este sound designer.
Ioana Flora și Iulia Rugină au participat, în această vară, la Tabăra de vară American Romanian Cultural Society (ARCS) la Seattle.
     ”Neverland e un performance multimedia, gândit și pus în aplicare de o echipă întreagă care provine din film, după o poveste originală, care e scrisă asemenea unui scenariu de cinema și care vorbeste, cred eu, despre generația mea și a Ioanei – a celor care sunt acum in their 30s – 40s. Proiectul este produs de Asociația Culturală Control N și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național”, spune Iulia Rugină.
     “Neverland s-a născut dintr-o admirație profesională reciprocă, apoi din nevoia de exprima cumva aceleași gânduri și viziuni. Am pornit la drum de la o idee, evitând să avem un text livrat, gata scris. Am construit acest spectatol de la punctul zero. Textul s-a născut din discuții, fișe de personaje, legături între ele, improvizație, multe povești și întâmplări de care ne aduceam aminte, pentru a deveni, încet, încet, povestea unui om care nu își găsește locul”, spune Ioana Flora.
Detalii: controln.ro / apollo111.ro / facebook
 
(10.10.2018)

Tags: asociatia control n, ioana flora, iulia rugina, nerverland spectacol multimedia, teatrul apollo 111

Comments: