Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Masterclass Actorie de Film și Masă Rotundă – Omagiu Ucraina la BIFF 2022


     Bucharest Internațional Film Festival (BIFF), prima mare competiție cinematografică de film de lungmetraj organizată în București, ce va avea loc în perioada 29 septembrie și 9 octombrie la București, va aduce pe lângă producțiile cinematografice și evenimente speciale pentru publicul cinefil, dar și pentru pasionații de actorie.
     Masa Rotundă - Omagiu Ucraina
Dezbaterea va fi susținută de profesorul Armand Gosu și va avea loc pe data de 7 octombrie, începând cu orele 17:00, în Sala Noua Galerie din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român. Evenimentul vine într-un moment de răscruce care afectează nu doar țările părtașe la acest război nedrept, cât și tot restul lumii. Pe lângă filmele regizate de către Valentyn Vasyanovych, care este un cunoscut și apreciat regizor ucrainean, președintele juriului BIFF 2022, festivalul a dorit să aprofundeze acest conflict care se petrece de atât de multe luni și care din nefericire în loc să se diminueze cel puțin, acesta din contră se amplifică cu fiecare clipă care trece. Astfel publicul care va veni la BIFF va avea ocazia nu doar să urmărească o serie de capodopere cinematografice, pe care au posibilitatea de a le vedea doar în cadrul festivalului, ci și să fie implicat în cadrul acestui gen de dezbatere interactiva, la Masa Rotundă Omagiu Ucraina.
     Expert în spațiul ex-sovietic, dar și post-sovietic, istoricul Armand Gosu va angrena publicul prezent la o discuție amplă despre actualul context politic creat de războiul care se desfășoară la granița României. Profesorul Gosu predă la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, acolo unde le oferă tinerilor studenți informații extrem de valoroase prin intermediul cursurilor pe care le susține despre istoria Rusiei și a URSS.
     La Masa Rotundă - Omagiu Ucraina vor mai participa și Excelența Sa Igor Prokopchuk Ambasadorul Ucrainei în România, domnul Păun Rahovei, Însărcinat cu afaceri în cadrul Ambasadei Ucrainei, Excelența Sa Maciej Lang, Ambasadorul Poloniei în Romania, Alex Șerban, președintele Asociației “Grigore Vasiliu Birlic”, dr. Virgil Ștefan Nițulescu, manager al Muzeului Național al Țăranului Român și Dana Dimitriu, directorul BIFF.
Discuția va cuprinde mai multe teme, care vor duce în final la răspunsurile pe care cu toții le căutam și anume cum s-a ajuns la situația în care se găsește astăzi societatea în care fiecare dintre noi trăim:
  • “Război în sec. XXI”, urmările acestui război pentru societatea românească si europeană,
  • Integrarea refugiaților ucraineni într-o societate străină, eventuala re-integrare a refugiaților ucraineni într-o Ucraina liberă și posibila reconstrucție a acesteia .
  • Efectele acestui război asupra societății democratice europene pe termen mediu și lung, 
  • Suportabilitatea popoarelor agresate de consecințele malefice ale invaziei Rusiei în Ucraina
     Bucharest International Film Festival invită publicul doritor sa facă parte din cadrul acestui eveniment și, totodată, să-și exprime liber punctul de vedere pe data de 7 octombrie 2022. Pentru înscriere, vă rugăm, să ne contactați la adresa de mail: contact@biff.com.ro
     Masterclass Actorie de Film
Masterclass-ul susținut de către Dorian Boguță, Alexandru Papadopol și Dragoș Bucur, se va desfășura joi, pe data de 06 octombrie, la ora 09.30 în cadrul locației Actorie de film 2DB Studio Films.
„Pentru că școala este foarte importantă pentru noi, luăm o pauză de la filmările la “Doua Lozuri 2” ca să ținem acest masterclass și să împărtășim experiența noastră de 12 ani de zile de când am înființat-o”, au declarat realizatorii masterclass-ului Dragoș Bucur, Dorian Boguță si Alexandru Papadopol.
     Școala Actoriedefilm.ro a fost înființată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, trei actori, prieteni și colegi. În 2010 a fost înființată prima scoală privată de actorie de film din România. În prezent, oferta școlii este formată din următoarele cursuri: actorie de film, regie/scenaristica, actorie de teatru și actorie pentru adolescenți. Cursurile se desfășoară în incinta studioului 2DB Film. Cursurile școlii Actoriedefilm.ro din anii trecuți s-au finalizat cu producția a trei filme:  Love Building, Alt Love Building, ambele în regia Iuliei Rugină și Două Lozuri, regia Paul Negoescu, unul dintre filmele românești cu cele mai mari vânzări din ultimii ani. În aceste producții au jucat exclusiv cursanți de la școala Actorie de film, alături de profesorii lor și câțiva invitați speciali (Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Ben Cross).
Biletele pentru proiecțiile din cadrul BIFF sunt la vânzare pe siteul eventbook.ro 
     BIFF este organizat de Fundația Charta și Asociația Culturală ”Grigore Vasiliu Birlic”, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. BIFF este un proiect cultural finanțat prin Ministerul Culturii. Parteneri instituționali: Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Grădina cu Filme – Cinema&More, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Cinematografiei, Institutul Cultural Român, Ambasada Elveției în România, Dacin Sara, Uniunea Cineaștilor din România. Parteneri: Ambasada Italiei la București, Institutul Italian de Cultură din București, Camera de Comerț Italiană pentru România, EUROINS, Global Vision, Netbet, Concelex, Alexandrion Grup, Șerban Musneci Associates, Clinicile Dr. Leahu, EDPR, Alexandrion Group, Brâncoveanu, Rhein Extra, Prysmian Group, Automecanica, Corteva, Pink Stripe, Pullman Bucharest World Trade Center, Luisa Spagnoli, Corks, La mama, The Trafalgar. Parteneri Media: HISTORY  Channel, Agerpres, Magic FM, Paginademedia.ro, Adevărul, Hotnews, Historia, Radio România Cultural, Dilema Veche, Spotmedia, Ziarul Bursa, EVZ, Ziarul Metropolis, IQads, DC News, Spectacola, Press4News, OnlineGallery, Observator Cultural, Bucurestii Vechi și Noi, Bucuresti City News, Cinefan, PS News, CineGhid, Zile și Nopți, Revista Film, RFI România, Ordinea Zilei, Revista 22, Aarc.ro, IQool, Scoala Ioanid, PS News, Monden, B365.
Detalii: www.biff.com.ro 
 
 
(30.09.2022)

Tags: actoriedefilm.ro, biff 2022, omagiu ucraina la biff 2022

Comments: