Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Marussia”, de Eva Pervolovici, avanpremieră în 28 martie


Filmul Marussia, regizat de Eva Pervolovici, are avanpremiera pe 28 martie, orele 20:00, la Cinema Studio şi intră în 19 cinematografe din ţară. Proiecţia filmului va fi urmată de o sesiune Q&A cu regizoarea şi actriţa Mădălina Constantin.


     Producţia KinoElektron şi CTB Film Company este debutul în lungmetraj al Evei Pervolovici şi a fost prezentată în premieră la Berlinale 2013. Scenariul este scris de Eva Pervolovici şi Monica Stan. Lucia (Dinara Drukarova), o mamă rusoaică de 35 ani, şi Marussia (Marie-Isabelle Stheynman), fetiţa ei de 6 ani, cutreieră pe străzile din Paris, cu valizele în mână. Caută în fiecare noapte un loc de dormit, în funcţie de întâlniri şi întâmplare. În ciuda incertitudinii şi a privirilor dezaprobatoare ale compatrioţilor lor, mama şi fiica trăiesc momente de tandreţe. O poveste urbană frumoasă, văzută prin ochii unui copil, care ştie să vadă şi să găsească minuni în banal, dar şi să privească realitatea în faţă.
     Filmul primit Premiul TV5 Monde pentru cel mai bun film francofon în cadrul Festivalului Internaţional de film Transilvania, Menţiune specială în cadrul Festivalului de Film Independent de la Bordeaux, Premiul publicului la Auburn, Australia. În ianuarie 2015, filmul a fost lansat şi distribuit în cinematografele din Franţa. Filmul este distribuit în cinematografele din România de Clorofilm, în parteneriat cu Organisation Internationale de la Francophonie, PC Doctor. 
Marussia intră în cinematografe din Bucureşti (Elvira Popescu, Studio, MŢR, Corso, Europa, Scala), Botoşani (Cinema Arta), Cluj-Napoca (Victoria), Craiova (Cinema Modern), Deva (Cinema Arta), Iaşi (Cinema Victoria, Cinema Republica), Piatra-Neamţ (Victoria), Piteşti (Cinema Sebastian Papaiani), Târgu-Mureş (Cinema Arta), Timişoara, Sibiu, Braşov (Cityplex), Constanţa (Cityplex). 
Detalii: facebook

 

Tags: cinema studio, eva pervolovici, madalina constantin, marussia film, monica stan, premiere in cinematografe

Comments: