Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Marița” se lansează în cinematografe pe 1 decembrie


     Marița, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională, distribuitor fiind microFILM.
     Marița a câștigat, luna aceasta, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia „East of the West”. Filmul a convins criticii europeni și din zona Mediteranei prin „simplitatea regiei acestei opere de debut, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor“.
     Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Alexandru PotoceanAdrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria CociaşAndrei HuțuleacBogdan DumitracheAna Ciontea.
     Scenariul a fost scris de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, costumele de Alexandra Alma Ungureanu, machiajul de Maria Andreescu, scenografia de Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători au fost Ada Solomon și Radu Stancu.
     Marița este o producție Hi Film Productions, în coproducție cu deFILM, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Băneasa Developments SRL, Zenith Romania, BCR, Bilka Steel, savana, Henkel Romania, Dr. Oetker, Alexandrion Grup România, UNIQA Asigurări, Fashion Days.
     Detalii: facebook
(26.07.2017)

Tags: ada solomon, cristi iftime, marita film, premiera film romanesc, radu stancu

Comments: