Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Marele Picnic ShortsUP - Weekend la Grădina Botanică


     O evadare și o destinație de vacanță accesibilă prinde formă sâmbătă, 29 iulie și duminică, 30 iulie, la Grădina Botanică București, cu ocazia celui de-a 4-lea an al evenimentului Marele Picnic ShortsUP. Cinefilii își dau întâlnire în grădină pentru un weekend în care vor descoperi scurtmetraje internaționale recente și premiate, într-o atmosferă antrenată de muzică, bucătărie artizanală și alte arte. Marele Picnic începe de la 18.00 și se termină la ora 23.30, în fiecare zi de weekend.
     ShortsUp a pregătit o selecție diversă de povești actuale, grupate în câte două ore de emoții concentrate, proiectate în fiecare seară după apusului soarelui, de la ora 21.30. Printre filmele din program sunt Iubire (regia Réka Bucsi, Ungaria/Franta, 2016), Scris / Nescris (regia Adrian Silișteanu, România, 2016) și Gratis (regia Merijn Scholte-Albers, Tobias Smeets, Olanda, 2016).
Sâmbătă, de la 19.00, Marele Picnic invită spectatorii la concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalista Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape și Răzvan Cojan la bas. Sâmbătă și duminică, copacii sunt aduși la viață de video-mapping, familiile pot participa la ateliere de gătit cu Mini Zucchini, curioșii pot descoperi Grădina Botanică cu tururi ghidate iar cei activi pot încerca un antrenament de frisbee sau slackline.
     Gurmanzii vor regăsi la Picnic o selecție diversă de bucătării urbane gata să pună în valoare gusturi și experiențe culinare noi. Printre invitați se numără Burger Van, Furgoneta, Switch.Eat on wheels, Van Pizza, Simbio pe roți, Finca Alioli, Bucateria, Moritz Eis, Puro & Bio și nu numai.
     Deși prognoza meteo este prietenoasă pentru weekendul 29-30 iulie, în cazul în care vremea nu va permite proiecția filmelor în aer liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul următor, respectiv weekendul 5-6 august.
     Detalii: Activități // Pop-up Food Court
 
(26.07.2017)

Tags: ana dubyk cvartet, gradina botanica, marele picnic shorts up 2017, pop-up food court, scris nescris film, scurtmetraje

Comments: