Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismLungmetrajul “Autoportretul unei fete cuminţi”, premieră la Rotterdam IFF 2015


Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, Autoportretul unei fete cuminţi, are premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

Programul este lansat în acest an ca parte a selecției oficiale a festivalului din Olanda și propune o serie de producții cu un numitor comun -  reinterpretarea feminităţii contemporane. 
Autoportretul unei fete cuminţi este povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, intrepretat de actrița Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile – rare, dar mult așteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și îşi împlineşte o dorinţă din copilărie – îşi ia un câine.  
Autoportretul unei fete cuminţi /Self-portrait of a Dutiful Daughter are premiera mondială pe 25 ianuarie, la cinematograful Pathe 6 din Rotterdam. Regizoarea Ana Lungu şi actriţa Elena Popa sunt invitate la eveniment. 
Următoarele două proiecţii sunt programate în 26 ianuarie, de la ora 14:15 la Cinerama 5, şi în 28 ianuarie, de la ora 14:00 la Cinerama 6. 
Din distribuția filmului fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu, şi producătoarea Anca Puiu. Scenariul este semnat de Ana Lungu. Silviu Stavilă este director de imagine, Vlad Voinescu şi Filip Mureşan realizează sunetul, iar montajul este semnat de Dana Bunescu. Pe coloana sonoră sunt cântece semnate de Ada Milea, Rising Shadow şi Kasjakoo.
Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu, pentru casa de producție Mandragora, şi Ana Lungu. 
Autoportretul unei fete cuminți este un proiect de film românesc independent, realizat de casa de producție Mandragora, cu participarea Papillon Film, Castel Film şi Cinelabs România.
 

 
 


Tags: ana lungu, anca puiu, autoportretul unei fete cuminti, elena popa, emilian oprea, film romanesc, mandragora

Comments: