Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismLes Films de Cannes à Bucarest: ”Beautiful Corruption”, de Eugen Damaschin


     În secțiunea de filme românești de la Les Films de Cannes à Bucarest 2018, mult dezvoltată în ultimii ani, selecția realizată de Cristian Mungiu și Andrei Tănăsescu a cuprins și un film produs în Republica Moldova – Beautiful Corrution, regizat de Eugen Damaschin. Povestea unui tânăr revoltat, care încearcă să lupte cu sistemul corupt, este familiară publicului românesc, venit la întâlnirea cu echipa, după proiecție. Abordarea dramei este diferită de clasicul limbaj cinematografic, regizorul lucrând până acum în publicitate. Beautiful Corruption este debutul lui în lungmetraj. Am remarcat câteva secvențe inedite, printre care cea a camerei scufundate, despre care nu știi prea bine dacă este vis sau realitate. Montajul este semnat de Iulia Andriuță.
     În rolul principal apare Igor Babiac, cunoscut la noi pentru partitura din La limita de jos a cerului, regizat de Igor Cobileanski. Actorul colaborează la școala de actorie a lui Florin Șerban, cu care a lucrat la Dragoste 2. America.
     Într-un rol secundar apare și Valeriu Andriuță, care este trainer la școala lui Florin Șerban și a jucat în Dragoste 1. Câine. El ne-a povestit că este din același sat cu Igor Babiac și se cunosc foarte bine, chiar dacă sunt din generații diferite.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: beautiful corruption film, eugen damaschin, igor babiac, les films de cannes a bucarest 2018, valeriu andriuta

Comments: