Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismLes Films de Cannes à Bucarest 2014


Unul dintre cele mai aşteptate evenimente cinematografice ale toamnei, Les Films de Cannes à Bucarest aduce aproape de noi stălucirea de mare festival european. Proiecţii cu cele mai noi filme, invitaţi celebri pe covorul roşu, spectacole cu casa închisă la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Patria.
Anul acesta, au venit la Bucureşti Bérénice Bejo şi Michel Hazanavicius, Jacqueline Bisset, Bertrand Tavernier, Radu Mihăileanu şi Sergei Loznitsa.
Ca şi la ediţia din 2013, Les Films de Cannes à Bucarest s-a deschis cu proiecţia unui scurtmetraj regizat de Radu Jude, de data aceasta Trece şi prin perete, Menţiune specială la Cannes 2014.
Cristian Mungiu a iniţiat şi un workshop de producţie şi distribuţie de film european, la care au participat şi Michel Hazanavicius, Radu Mihăileanu, Tudor Giurgiu. Vincent Maraval de la Wild Bunch Franţa a vorbit despre relaţia dintre distribuitori şi cineaşti, dar şi despre colaborarea lui cu Cristian Mungiu.
Bernard Tavernier a participat la Retrospectiva filmelor lui, printre care Căpitanul Conan, filmat în România, şi la un masterclass pentru studenţii de la UNATC. Gala de închidere a festivalului cu vizionarea filmului White Dog a prilejuit invitarea spectatorilor împreună cu câinii lor. 
Succesul de public i-a determinat pe organizatori să programeze proiecţii suplimentare.
Imagine: Iulia Voicu, Nicolae Cara

Tags: cinema elvira popescu, cinema studio, cristian mungiu, les films de cannes a bucarest 2014, radu jude, radu mihaileanu

Comments: