Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Interviu cu Mălina Manovici


     Actriță la Teatrul Național din Timișoara, Mălina Manovici este minionă, blondă și delicată. Când o vezi, însă, în Lemonade, femeia determinată să trăiască ”visul american”, e plină de energie, forță, e neînfricată. Umple ecranul.
     Mălina a debutat în film cu rolul Sandrei din Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu, care a recomandat-o pentru castingul organizat de Ioana Uricaru la Lemonade. A trecut multe probe până să obțină rolul Mara, iar filmările din SUA i-au adus experiența directă a traiului într-o țară străină, pregătind-o pentru partitura imigrantei.
     Rolul este solicitant, Mălina este aproape tot timpul pe ecran, dar cel mai greu de filmat i s-au părut secvențele când e singură pe stradă și aleargă dintr-un loc în altul pentru a găsi soluții la problema ei.
     A venit la premiera filmului în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, apoi a plecat, împreună cu regizoarea Ioana Uricaru, la proiecțiile din țară.
     Lemonade, producție Mobra Films, vine în cinematografele din România încărcat de premii la mai multe festivaluri internaționale. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(2.11.2018)

Tags: bacalaureat film, cristian mungiu, ioana uricaru, lemonade film, malina manovici

Comments: