Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismInterviu cu Emilia Dobrin


     Emilia Dobrin n-a văzut filmele în care a jucat, așa cum mărturisea la Film4Fun Sinaia 2017. Singura proiecție la care a participat a fost Aniversarea, pentru că a rugat-o regizorul Dan Chișu.
     A dat examen la Actorie pentru că au insistat părinții, dar ei îi plăcea filozofia. S-a hotărât să rămână la IATC abia în anul II, când a început să lucreze cu Radu Penciulescu și David Esrig. Frumoasă, spontană și ”leoaică”, s-a făcut remarcată de la început și a jucat în filme din primul an de institut.
     Colaborarea cu Alexandru Tatos a pornit din școală și ne-a vorbit despre filmele Secvențe, studiat de regizorii Noului Val Românesc, Secretul armei…secrete sau Întunecare. A vrut să semneze și ea protestul cineaștilor adresat lui Ceaușescu în 1988, dar Tatos nu a fost de acord, pentru că a vrut să o protejeze.
     A jucat mult teatru, iar acum lucrează la două proiecte. Spectacolul ”Șefele”, în regia lui Sorin Militaru, în care le are ca partenere pe Coca Bloos și Dorina Lazăr, ține afișul de șapte ani. A fost premiată de UNITER în 2016, pentru rolul principal din spectacolul ”Casa cu pisici”, în regia lui Radu Iacoban.
     Este mereu pregătită pentru provocări artistice, iar propunerea de a juca în primul serial online Casting i s-a părut foarte bună. Îi admiră pe tinerii artiști care își asumă proiecte îndrăznețe. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(29.01.2018)

Tags: alexandru tatos, aniversarea film dan chisu, casting serial online, emilia dobrin, secvente film

Comments: