Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Înscrieri la luna.doc#5, un proiect One World România la Școală


     A început luna.doc#5, un proiect al One World România la Școală, într-o ediție care își propune să deschidă discuții despre drepturile femeilor din România și nu numai. În lunile noiembrie și decembrie, echipa OWR va duce în liceele din toată țara patru documentare de lungmetraj și un calup de scurtmetraje, menite să educe elevii despre drepturile femeii și să-i încurajeze să se gândească la această temă.
     Ediția a cincea a început luni, 12 noiembrie, cu o proiecție a filmului documentar Decrețeii (regia Florin Iepan, Răzvan Georgescu), găzduită de către Colegiul Național Unirea din Turnu Măgurele. Următoarele orașe care vor găzdui proiecții în cadrul luna.doc#5 sunt București, Iași sau Constanța, dar și Ploiești, Călărași, Pitești, Câmpulung, Târgu Jiu, Reșița sau Drobeta Turnu Severin.
     O proiecție specială a avut loc joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național Aurel Vlaicu din București, cu premiera națională a filmului Menstrual Man (regia Amit Virmani). Proiecțiile filmelor au fost însoțite de discuții în care echipa One World România la Școală și profesorii au vorbit cu elevii prezenți în sală despre tematicile principale ale documentarelor, o ocazie prin care filmele au servit drept punct de pornire pentru a dezbate teme legate de drepturile femeilor și de istoria acestora.
     Documentarele incluse în proiect prezintă exemple de oameni și comunități care au schimbat percepții legate de drepturile și libertățile femeilor de-a lungul timpului. Prin vizionarea și discutarea acestor filme, statutul femeilor apare nu ca un dat, ci ca un proces în plină desfășurare. Concepută drept o lună de filme documentare care se petrece în licee din toată țara, luna.doc este așadar o ocazie de a vorbi despre victoriile câștigate în zona drepturilor femeilor în ultimele decenii, dar și de a ne întreba ce ne dorim de la viitor.
     Înscrierile pentru luna.doc#5 continuă, ele realizându-se prin completarea unui formular disponibil pe site-ul oficial. Echipa luna.doc vine cu filmul și un invitat, liceul-gazdă asigură o sală potrivită proiecției de film, suportul tehnic și promovarea evenimentul în rândul elevilor.
     Detalii: Formular înscriere // luna.doc#5
(18.11.2018)

Tags: educatie cinematografica liceu, film documentar liceu, luna.doc 2018, one world romana la scoala

Comments: