Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Înscrieri la ESTE FILM Festival 2020


     A doua ediție a competiției de scurtmetraj românesc de ficțiune din cadrul ESTE FILM Festival va avea loc la Sibiu în perioada 13-17 mai 2020.
     Pentru ediția din 2020 se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori. Premiul secțiunii va fi în valoare de 2.000 de euro.
     Termenul limită de înscriere este 28 februarie 2020 pentru scurtmetrajele românești de ficțiune cu durata de maxim 30 de minute, produse în perioada 2019-2020 și aflate la prima înscriere în competiția ESTE. Mai multe detalii puteți citi în regulamentul competiției pe pagina festivalului.
     Selecția filmelor va fi realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga.
     Mai multe informații legate de competiție puteți obține la adresa de email: iulia@estefilm.ro.
     La ediția din 2019, 10 filme au concurat pentru trofeul ESTE FILM Festival 2019, iar juriul format din Anamaria Antoci, Dana Bunescu și Ofelia Popii a desemnat ca mare câștigător scurtmetrajul Iederă, în regia Sarrei Tsorakidis.
     ESTE FILM pentru că Sibiu merită proiecții de calitate și pentru că publicul cere să experimenteze altfel de film. Proiectul a început cu proiecții săptămânale la Cine M-a Văzut la Habitus și proiecții speciale pentru copii, la Ghiozdanul cu Filme, iar în 2016 s-a născut și festivalul mult așteptat.
     ESTE FILM Festival propune șase secțiuni. Best of Europe cuprinde cele mai premiate filme lansate în ultimul an în Europa. Film Românesc susține promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde. Secțiunea Experiențe propune publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. In Frame aduce în prim-plan un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, printr-o serie de filme. CinExplorez prezintă filme europene dedicate copiilor și adolescenților. Competiția este cea mai recentă secțiune, dedicată scurtmetrajelor românești de ficțiune.
     Detalii: www.estefilm.ro
(03.02.2020)

Tags: este film festival 2020, iedera film, inscrieri scurtmetraje, iulia blaga, sarra tsorakidis

Comments: