Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismÎnscrieri la cea de-a XV-a ediție IPIFF, până în 25 februarie


     Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) anunță cea de-a XV-a ediție IPIFF-Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți. Evenimentul va avea loc în perioada 18-21 martie 2021 și va include proiecții de film la Cinema Muzeul Țăranului Român (18-20 martie) și gala de premiere de la Teatrul Odeon (21martie), în limita capacității stabilite de autorități.
     Filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație) se vor lua la întrecere pentru Trofeul IPIFF 15. Competiția se adresează producțiilor create fără sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, dar și celor din cadrul școlilor de film din România, realizate cu cel mult 24 de luni înainte de data lansării apelului de înscriere.
     Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 25 februarie 2021. Până acum, în competiție s-au înscris 1400 de scurtmetraje internaționale și 43 de filme românești. Informații despre etapele de înscriere se pot afla de pe site-ul IPIFF.
     În cadrul galei de la Teatrul Odeon se vor decerna premii pentru următoarele categorii: Cel mai bun producător independent al unui film de lungmetraj; Cel mai bun producător independent al unui film documentar; Cel mai bun producător independent al unui film de scurtmetraj; Cel mai bun producător independent al unui film de școală. La acestea se adaugă Premiul Special al Juriului pentru cel mai bun scurtmetraj internațional.
     IPIFF are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte. Parteneri: Cinema MuzeulȚăranuluiRomân, Teatrul Odeon.
(18.02.2021)

Tags: ipiff 2021, uniunea producatorilor de film si audiovizual din romania

Comments: