Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Înscrieri la cea de-a 2-a ediție a Atelierului de scenaristică Second Draft


     În perioada 6 – 13 august 2019, cu sprijinul Cuib 176, Asociația Culturală Control N reia proiectul Second Draft – Atelier de scenaristică de scurtmetraj, sub forma unei rezidențe de 7 zile, organizată în satul Căpușu Mic, județul Cluj.
     Lansat în 2014, Second Draft este un atelier de scenaristică de scurtmetraj, desfășurat de-a lungul a 7 zile de training intensiv, dedicat scenariștilor la început de carieră, ce își propune să descopere și să sprijine 10 proiecte de film de scurtmetraj, într-un cadru izolat, în mijlocul naturii, propice creativității și interacțiunii între scenariști.
     Participanții Second Draft trebuie să aibă peste 18 ani, să fie din România sau din Republica Moldova și să aibă în portofoliu un prim draft al unui scenariu de ficțiune de maximum 30 de pagini, pe care vor să îl dezvolte în cadrul atelierului. Vor fi selectați pe baza unei aplicații trimise până la data de 1 iulie 2019.
     Mai multe detalii despre înscriere, taxa de participare și participarea la atelier pot fi găsite pe site-ul www.controln.ro.
     Timp de 7 zile, cei 10 participanți Second Draft vor locui departe de agitația orașului și își vor dezvolta poveștile de scurtmetraj, sub îndrumarea a doi traineri, scenarista Ana Agopian și regizoarea Iulia Rugină.
     Cu o vastă experiență în training-ul scenaristic, cele două au fost implicate în proiecte de dezvoltare de scenarii precum cursul de scenaristică pentru începători First Draft, atelierul de dezvoltare de scenarii low budget LIM – Less Is More, precum și atelierele organizate în cadrul catedrei de scenaristică a Universității Naționale de Teatru și Film I.L. Caragiale din București. Cu un portofoliu în cinema ce include 12 scenarii de scurtmetraj și 3 scenarii de lungmetraj, produse în cei 13 ani de carieră, Ana Agopian și Iulia Rugină sunt, alături de Oana Răsuceanu, fondatoarele Asociației Culturale Control N și una dintre cele mai trainice echipe de scenariști-regizor din cinemaul românesc.
     CUIB 176 este un habitat agro-cultural dedicat creației contemporane autohtone, inovației artistice și vieții sănătoase. CUIB176 se integrează în atmosfera magică a satului medieval transilvănean, ca spațiu de fuziune și experiment pentru cineaști, scriitori, compozitori și artiști vizuali, activiști, profesori și studenți, interesați să își împărtășească poveștile și viziunea, conectându-se cu o comunitate rurală multietnică. Spațiul de rezidență include camere de cazare, sală de mese, bucătărie echipată, terasă acoperită și spațiu studio, spații de recreere, curte însorită și o priveliște minunată către peisajul pitoresc al Văii Căpușului.
     Detalii: www.controln.ro
(28.05.2019)

Tags: ana agopian, atelier scenaristică scurtmetraj, capusu mic cluj, control n, iulia rugina

Comments: