Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Înscriere în competiția pentru Festivalul de Film UrbanEye, până în 7 octombrie


UrbanEye îi invită pe creatorii independenți și pasionații de film, dar și casele de producție, să înscrie în concurs filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană românească.

     Sunt așteptate filme în care orașul, arhitectura sau viața urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcția narativă.
Peliculele nominalizate vor fi proiectate în această toamnă, într-o secțiune specială a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Film UrbanEye (12-15 noiembrie 2015). Juriul va acorda Premiul pentru cel mai bun film. 
Pot fi înscrise în competiție filme din următoarele categorii: documentare, ficțiune, experimentale, animație, care abordează și interpretează creativ subiecte legate de contextul arhitectural-urbanistic românesc.
     Regulamentul care descrie condițiile de participare și formularul de înscriere se găsesc pe websiteul festivalului.
Proiectul UrbanEye a fost inițiat în 2014 ca platformă de discuție despre oraș și arhitectură, prin intermediul filmului, atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru publicul larg. UrbanEye - Despre oraş prin film este un proiect cultural al Asociației ”ARTA în dialog”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Detalii: urbaneye.ro

Tags: urban eye 2015, urban eye film festival

Comments: