Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismÎncepe One World Romania 11


     Romania începe vineri, 16 martie la ora 19:30 la CinemaPRO. Evenimentul de deschidere îi aduce în fața publicului pe invitații special ai ediției – Kazuo Hara și Sachiko Kobayashi –  și pe Alexandra Wesolowski, realizatoarea primului documentar programat vineri seară – Petrecerea. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     Urmează apoi 9 zile pline dedicate drepturilor omului și filmului documentar – cu proiecții, dezbateri, expoziții, concerte și un spectacol de teatru. Între 17 și 23 martie juriul festivalului, format din elevi de liceu, va viziona o parte din filmele selecției, urmând ca pe 24 martie să acorde singurul premiu al festivalului.
     Un ultim eveniment de „încălzire”, înaintea deschiderii oficiale a festivalului, are loc joi, 15 martie, de la 19:30 la Rezidența BRD Scena9. Aici este găzduită până pe 25 martie expoziția „Cicatrice”, cu fotografii realizate de Cosmin Bumbuț, cu texte scrise de Elena Stancu. Cei doi artiști vor participa joi seară la o dezbatere pe tema violenței domestice, alături de Andreea Bragă de la Centrul FILIA. Expoziția și dezbaterea sunt organizate cu sprijinul Fundației Sensiblu.
     O altă expoziție de fotografie va putea fi vizitată la ARCUB, în Sala Arcelor între 16 și 25 martie – „No Man’s Land”, organizată în colaborare cu Fundația Pact și MKBT. Expoziția documentează un fenomen masiv, dar mai degrabă necunoscut: în România sunt peste 64.000 de familii ce nu dețin forme legale asupra locuinței în care trăiesc și/sau trăiesc în condiții total improprii. Despre asta vom vorbi și în dezbaterea „SOS: Locuirea informală în România”, organizată luni, 19 martie, de la ora 16:00 la ARCUB.
     În ultima zi a festivalului, duminică, 25 martie va avea loc de la ora 20:30 la ARCUB premiera spectacolului de teatru „Friday” – realizat de trupa Playhood. Trupa de teatru de adolescenți din Ferentari este susținută de Policy Center for Roma and Minorities și e coordonată de actorul Ionuț Oprea. O parte din membrii trupei – printre care și Toto, protagonistul documentarului Toto și surorile lui – au fost prezenți și la edițiile anterioare ale festivalului.
     Detalii: One World România //  Program
(13.03.2018)

Tags: centrul filia, one world romania 2018, rezidenta brd scena9, warm up owr 2018

Comments: