Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Începe Maramureș International Film Festival


Prima ediție a Festivalului de la Sighetu Marmației (16-19 iulie) începe azi cu proiecția filmului Comoara, regizat de Corneliu Porumboiu.

     Pentru proiecțiile din Parcul Central, primăria a restricționat circulația mașinilor în centrul istoric și s-a instalat un mare ecran pentru cinema în aer liber. Maratonul de filme începe la orele 21:30 și se termină spre dimineață, la ora 3.30.
La conferința de presă, primarul orașului, Ovidiu Nemeș, și directorul festivalului, regizorul Dragoș Iuga, au prezentat programul evenimentului, dar și proiectul de recuperare a uneia dintre vechile săli de cinema din oraș.
Juriul festivalului este alcătuit din criticul de film Dana Duma, regizorul Copel Moscu și actorul Doru Ana.
În prima zi de festival sunt programate în competiție scurtmetrajele Evaluează-mă / Rate Me, regia Fyzal Boulifa (Marea Britanie), Cai Putere, regia Daniel Sandu România), Casa cu tablouri / House with Paintings, regia Amit Dutta (India) și Acordajul profesorului Octav, regia Germain Kanda (România).
De la ora 1pm, sunt programate în competiție scurtmetrajele românești Alice, regia Isabela Tenț, Echilibru, regia Alexandru Badea, și Brigada neagră, regia Andrei Teodorescu.
Programul primei zile se încheie cu vizionarea lungmetrajului Carmen, regizat de Doru Nițescu, în prezența actorului Doru Ana.
Festivalul Internațional de Film Maramureș este susținut de municipiul Sighetu Marmației și organizat în parteneriat cu Yakasha Film și Fundația Filmul Românesc.
Detalii: www.primaria-sighet.ro

Tags: carmen film, comoara film, dragos iuga, maramures international film festival 2015, scurtmetraje romanesti

Comments: