Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Începe CineMAiubit 2015


     Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit se pregătește pentru cea de-a 19-a ediție, între 2 și 5 decembrie 2015, la UNATC.
    În urma închiderii temporare a cinematografului Studio, CineMAiubit s-a mutat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.
    Deschiderea oficială are loc miercuri, 2 decembrie, ora 19.00, la Sala ATELIER a UNATC, când va fi proiectat primul calup de scurtmetraje de ficțiune. CineMAiubit are trei secțiuni competiționale – ficțiune, documentar și animație/experiment –, selecția incluzând filme de școală din țări precum Anglia, Argentina, Belgia, Cehia, China, Germania, Israel, Polonia, Rusia și România.
    Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii printre care menționăm: Premiul de regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet „Andrei (Otto) Toncu”.
     Din juriu fac parte: Sophia Georgiadou (directoarea Festivalului Drama din Grecia), Ada Condeescu (actriță), Csaba Bollok (regizor), Bülent Kuçukerdogan (profesor la Istanbul Kultur University),  Pavel Azap (critic de film), Cătălin Mitulescu (regizor și scenarist), Tudor Mircea (director de imagine).
     CineMAiubit continuă și proiectul MiniMidpoint, cu cea de-a 4-a ediție a atelierului de scenaristică de scurtmetraj, coordonat de Csaba Bollok.
     Proiecțiile speciale ale festivalului sunt dedicate programului Cineritm (colaborare între Universitatea Națională de Muzică și UNATC) și secțiunii „Looking China”, care prezintă documentare realizate de studenți UNATC în China.
     Intrarea la toate proiecțiile festivalului este liberă.
    Evenimentul este organizat de Fundația CineMAiubit, UNATC „I.L.Caragiale” București, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Uniunii Cineaștilor din România.
     Detalii: Festival-cinemaiubit.ro // Facebook
(30.11.2015)

Tags: cinema studio, cinemaiubit 2015, filme studențești, minimidpoint, unatc

Comments: