Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Începe a VII-a ediție a Dracula Film Festival


     Zombieland: Rundă Dublă este filmul care deschide ediția a VII-a, Dracula Film Festival, miercuri, 16 octombrie de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.
     Filmul se vede în avanpremieră la festivalul de la Brașov, urmând să intre în cinematografele din toată țara pe 25 octombrie.
     Tot în avanpremieră națională, Familia Addams 3D (SUA, 2019) se vede la Dracula Film Festival. Filmul este bazat pe benzile desenate cu același nume de Charles Addams și regizat de Conrad Vernon și Greg Tiernan, creatorii filmului Sausage Party (2016). Animația este separată de filmele realizate în anii ’90 (The Addams Family, 1991 și Addams Family Values, 1993)
     Filmul eveniment al festivalului este The Lighthouse/Farul (SUA, 2019). Câștigăror al premiului criticii la festivalul de film de la Cannes (FIPRESCI), filmul se vede în avanpremieră națională la Brașov, la Gala de decernare a premiilor Dracula Film Festival, sâmbătă, 19 octombrie, la Centrul Cultural Reduta.
     Pentru competiția de lungmetraj internațional Dracula Film Festival au fost înscrise 306 filme. Selecționerii festivalului, Ioan Big, analist pop culture, și Alin Ludu Dumbravă, critic de film, au selectat cinci filme care vor concura pentru marele premiul Dracula Trophy 2019. Cele cinci filme sunt: Artik (SUA, regia Tom Botchii), The Curse of Valburga (Slovenia, regia Tomaž Gorkič), Vortex (Franța, regia Christophe Karabache), Diablo Rojo (Panama, regia Sol Moreno), The Antithesis (Italia, regia Francesco Mirabelli). Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, în data de 17 și 18 octombrie, iar intrarea la cele cinci filme din competiția de lungmetraj este gratuită. Marele premiu Dracula Trophy va fi anunțat sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor. Din juriu fac parte: Anders Banke, președinte juriu (Suedia, regizor şi producător), Julian Richards (Anglia, regizor, producător şi scenarist), Ivan Zuccon (Italia, regizor, director de imagine şi monteur).
     Pentru competiția de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc au fost înscrise 2.624 de filme. Dintre acestea, 23 filme de scurtmetraj internațional vor concura pentru premiul Little Dracula și 5 filme de scurtmetraj românesc vor concura pentru premiul Vladutz. Filmele de scurtmetraj vor rula la Cinemateca Patria și Visssual, în perioada 17-18 octombrie, cu intrarea gratuită. Selecția filmelor din această categorie a fost realizată de Cristian Mărculescu, critic de film. Jurizarea filmelor va fi făcută prin votul publiciului.
     Pentru secțiunea destinată tinerilor debutanți, Dracula Digital, unde aceștia trebuie să realizeze la Brașov un film de scurtmetraj cu telefonul mobil, sunt înscrise 11 echipe, 7 din România și 4 din afara țării (2 echipe din Franța, 1 echipă din Croația și o echipă mixtă Italia-Japonia).
     Un al eveniment special în cadru Dracula Film Festival este Ziua Ion Popescu-Gopo care are loc sâmbătă, 19 octombrie, la Cinemateca Patria din Brașov, iar intrarea este liberă.
     Detalii: www.draculafilm.ro
(15.10.2019)

Tags: dracula digital 2019, dracula film festival 2019, the lighthouse film, ziua ion popescu gopo, zombieland runda dubla film

Comments: