Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



ICR Chișinău: Zilele Filmului Românesc 2017


     Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău invită publicul iubitor de cinema la cea de-a treia ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău. Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 octombrie 2017 la cinematograful Odeon şi va oferi publicului din Republica Moldova posibilitatea de a vedea cele mai noi și mai de succes filme româneşti.
     Bacalaureat, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes,  Ana, mon amour de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, Fixeur, de Adrian Sitaru, propunerea României la premiile Oscar de anul viitor, dar și 6,9 pe scara Richter  - noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, sunt doar câteva producţii recente româneşti care vor putea fi văzute la cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău. Nae Caranfil își va prezenta și filmele E pericoloso sporgersi, precum și Filantropica.
     Ediţia din acest an aduce o serie de premiere cinematografice româneşti, printre care Ultima zi (regia Gabriel Achim), Meda sau Partea mai puțin fericită a lucrurilor (regia Emanuel Pârvu) şi Marița (regia Cristi Iftime), dar și o retrospectivă dedicată marelui cineast Ion Popescu-Gopo, la împlinirea a 60 de ani de la obţinerea premiului Palme d’Or la Cannes. În cadrul retrospectivei vor putea fi văzute: Scurtă istorie, Șapte arte, Homo Sapiens, S-a furat o bombă și Maria Mirabela.
     Toți cei trei regizori, Gabriel Achim, Emanuel Pârvu și Cristi Iftime, vor fi prezenți la Chișinău pentru a discuta cu publicul după proiecția filmelor lor.
     Vor mai fi proiectate filmele Perfect sănătos (regia Anca Damian) și Box (regia Florin Șerban).
     ZFR le oferă de asemenea celor interesați, deopotrivă studenți la Film sau cinefili, șansa de a lua parte la un masterclass de montaj cu Laura Georgescu. Evenimentul va avea loc la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) din Chișinău.
     Intrarea este liberă la toate proiecțiile din cadrul ZFR Chișinău.
     Detalii: Institutul Cultural Român
(06.10.2017)

Tags: filme romanesti, institutul cultural roman chisinau, premiere, zilele filmului romanesc chisinau 2017

Comments: