Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Hip Trip Travel Film Festival: filmele din programul „Exploratorii”


     Anul acesta, între 8 și 11 octombrie, secțiunea „Exploratorii” din cadrul HipTrip Travel Film Festival aduce la București cinci filme provocatoare.

     „Exploratorii” reunește filme cu și despre oamenii care lasă în urmă marile capitale ale lumii și se aventurează pe căi mai puțin umblate, fie pentru că doresc să se regăsească, fie pentru că pur și simplu vor să descopere localnicii și obiceiurile lor. Un alt program al festivalului este „Focus: India”.
     Tracks/Calea Deșertului este un film australian bazat pe romanul autobiografic al lui Robyn Davidson, care, în 1977, a început o călătorie solitară de 2.700 de kilometri, prin pustiul australian.
     La prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival, Leon McCarron a fost gazda proiecţiei Into the Empty Quarter şi a povestit în detaliu ce presupune o astfel de călătorie. Următoarea lui expediţie a fost la Karun, cel mai mare râu din Iran, pe care l-a străbătut alături de Tom Allen. Rezultatul călătoriei este documentarul Karun, care va fi prezentat de către Tom Allen, realizator şi protagonist.
     Between Snow and Stars vine din Marea Britanie și este un documentar despre vieţile musher-ilor şi alpiniştilor din Finlanda şi Everest. Proiecţia este urmată de o sesiune de Q&A cu realizatorii documentarului, Tom Vaillant şi Charles H. Joslain.
     Wild este un film de ficțiune, adaptare după volumul de memorii scris de Cheryl Strayed. Protagonista, interpretată de Reese Witherspoon, traversează Statele Unite, pe o distanță de 1.500 de kilometri, ca o încercare de a-și rezolva problemele personale.
     România va fi reprezentată de documentarul Exploratorul, despre viața lui Emil Racoviţă, pionier al cercetării vieţii în Antarctica, adâncurile Mediteranei şi peşteri, întemeietor al biospeologiei şi al primului Institut de speologie din lume, la Cluj. Proiecţia va fi urmată de sesiunea de Q&A cu realizatorii documentarului.
     Cei trei realizatori invitați să-și prezinte filmele la București, susțin și un workshop pentru public, cu tema „Aventura Vivolis: Explorează!” - Vivolis fiind sponsorul programului „Exploratorii”.
     Cea de-a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival are anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie şi aduce la București 25 de filme din 10 țări (India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România).
 


Tags: emil racovita, exploratorul film, hip trip film festival 2015

Comments: