Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Fixeur” și „Pororoca”, printre filmele proiectate la Zilele Filmului Românesc de la Madrid


     Cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid demarează miercuri, 8 noiembrie, cu propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2018 - Fixeur, în regia lui Adrian Sitaru. Regizorul român, alături de criticul de film spaniol Luis Martínez, jurnalist la ziarul El Mundo, va fi prezent la inaugurare pentru a dialoga cu publicul prezent.
     Cineastul român va susține în data de 7 noiembrie un masterclass cu studenți de la diferite specializări ale principalei școli de film din capitala Spaniei, Escuela de Cine y Audiovisual de la Comunidad de Madrid.
     Pororoca (regia Constantin Popescu), film recompensat la ediția din această toamnă a Festivalului de Film de la San Sebastian cu Premiul „Concha de Plata” acordat actorului Bogdan Dumitrache pentru cea mai bună interpretare, va fi proiectat în premieră la Madrid pe 12 noiembrie.
     Ediția din acest an include și cel mai recent lungmetraj de ficțiune realizat de Radu Jude, Inimi cicatrizate, inspirat din biografia și creația literară a lui Max Blecher, precum și Breaking News, regizat de Iulia Rugină.
     Vara s-a sfârșit, regizat de Radu Potcoavă), aduce în prim plan protagoniști adolescenți într-un thriller de combustie lentă, și comedia Afacerea Est  (regia Igor Cobileanski), o fabulă despre drumurile îndoielnice ce-l poartă pe protagonist spre cariera politică, încheie selecția acestui festival pe 15 noiembrie.
     Detalii: http://www.icr.ro/madrid/
(07.11.2017)

Tags: filme romanesti, fixeur film, institutul cultural roman madrid, pororoca film, zilele filmului romanesc madrid 2017

Comments: