Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Filme românești la HBO în august 2015


În luna de vacanță, HBO a programat documentare și scurtmetraje românești, care au avut premiera cu mai multe luni în urmă, dar au o bună audiență.

     Pașaport de Germania, regizat de Răzvan Georgescu, la care HBO este co-producător, alături de Hi Film și Februar Film, este un documentar realizat în 2014. Filmul prezintă povestea celui mai amplu negoț de oameni din Europa secolului XX: vânzarea organizată, sistematică a întregii populații germane din România către statul Republica Federală Germania.
Uniunea Cineaștilor din România i-a acordat Premiul pentru Cel mai bun documentar din 2014.
     Toto și surorile lui, producție Strada Film, Alexander Nanau Production și HBO, este programat și în grila de august. Documentarul realizat de Alexander Nanau este în circuitul festivalier, cu un palmares impresionant. De curând a fost nominalizat la Premiul Lux oferit de Parlamentul European și a fost inclus în competiția de la Yamagata Documentary Film Festival din Japonia.
     Tot în august vom revedea câteva scurtmetraje românești: Captivi de Crăciun, regizat de Iulia Rugină, Kazimir, regizat de Dorian Boguță, Retur, regizat de Emanuel Pârvu, și Un duet, regizat de Andi Vasluianu. Ultimele trei au fost realizate în cadrul programului Actori în spatele camerei la Festivalul Anonimul 2013.
Detalii: hbo.ro

Tags: captivi de craciun film, kazimir film, pasaport de germania film, programul hbo in august 2015, retur film, toto si surorile lui film, un duet film

Comments: