Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFilme premiate la nivel internațional în competiția BIFF 2018


     Timp de o săptămână (11-16 iunie), BIFF 2018 va prezenta publicului cinefil premiere ale unor importante filme distinse internațional, dar și dezbateri cu personalități publice pe teme conexe. Evenimentul beneficiază de sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB. 
     În perioada 11-16 iunie, sala Elvira Popesco, Institutul Francez, va găzdui proiecțiile filmelor de lungmetraj, aflate in competiție. Două filme românești sunt în selecție: Ouăle lui Tarzan, de Alexandru Solomon, și Un pas în urma serafimilor, de Daniel Sandu. Regalul cinematografic de la Institutul Francez se va incheia sâmbată, cu proiecția specială a filmului Salonul nr. 6, Iugoslavia, în regia lui Lucian Pintilie, începând cu ora 18,00. 
     To be part of that Red, documentarul biografic despre Rozina Cambos, realizat de regizoarea Ella Zaharano Grinhouse, actrița născută în România, la Bacău, poate fi urmărit în cadrul noii secțiuni, Focus on Israel. Rozina Cambos a marcat viața artistică din Israel, interpretând personaje comice sau dramatice din teatru, film sau televiziune.
     Anul acesta, festivalul omagiază Centenarul Marii Uniri prin Secțiunea aniversară  #BucurestiulIubesteFarmeculFilmului, care include, pe lângă dezbateri, expoziția ”100 de ani de cinematografie românească” - afișe ale filmelor românești  din Arhiva Națională de filme, deschisă la ARCUB în perioada festivalului.
     Dezbaterea organizată în cadrul festivalului, ”Evoluția și tendințele cinematografiei românești” cu Bogdan Ficeac și Laurenţiu Damian, se va desfășura miercuri, 13 iunie, la Institutul Cultural Român, începând cu ora 17,00 și va fi urmată de documentarul Războiul Regelui, produs de John Florescu.
          Joi, 14 iunie, Institutul Cultural Român va găzdui și masa rotundă ”Televiziune – manipulare și tabloidizare în România”,  în analiza  Ruxandrei Săraru și a conf. dr. Beatrice Comănescu.
     Filmele din secțiunea Scurt- metraje vor intra în competiție în intervalul 12 - 15 iunie, zilnic între orele 17 – 19,30, la Cinemateca Union.
Detalii:facebook
 
 
(13.06.2018)

Tags: biff 2018, bucharest international film festival 2018

Comments: