Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Filme documentare și vin bun, joi seara la Ambasada


     Asociația Pelicula Culturală vă invită joi, 10 noiembrie, ora 18.00, la Ambasada, la un eveniment de tipul 3 în 1, la care veți putea viziona 2 filme documentare românești: Cinema, mon amour (regia Alexandru Belc) și Nunți, muzici și casete video (regia Tudor Giurgiu), în compania unui pahar de vin de soi, marca Salonul ROVINHUD, toate la modicul preț de 10 lei.

     Cinema, mon amour prezintă povestea lui Victor Purice, manager, fost operator și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena. Zi de zi, aceștia se luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț, o luptă demnă de Don Quijote, pentru o sală imensă, fără încălzire, într-un continuu proces de degradare, și pentru care statul, proprietarul de drept, nu oferă niciun ajutor. Un film care spune povestea celor 22 de cinematografe de stat care abia mai supraviețuiesc în România.
     Cel de-al doilea film, Nunți, muzici și casete video vine ca bonus, fiind realizat în anul 2008, dar amuzant și prea puțin cunoscut publicului larg. Documentarul este o incursiune de 57 de minute în culisele nunţilor româneşti, în care fotografi, cameramani şi cântăreţi din toată ţara se explică, îşi spun poveştile de viaţă, prezintă pe viu stiluri de montaj şi, bineînţeles, dau dovada măiestriei lor, într-o producție cu umor ce reflectă „industria” nunților înainte de anul 2000.
     Filmele sunt subtitrate în limba engleză şi sunt distribuite de Transilvania Film.
 
(09.11.2016)

Tags: alexandru belc, cinema mon amour film, documentare romanesti, nunti muzici si casete film, transilvania film, tudor giurgiu

Comments: