Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Documentare Aristoteles Workshop la Astra Film Festival 2014


Mohamed Tomescu şi Brick in the Wall, două documentare produse de Aristoteles Workshop, atelierul organizat de Dan Nuţu, au fost selectate în Competiţia oficială de la Astra Film Festival Sibiu (6-12 octombrie).

Mohamed Tomescu este selectat la secţiunea Student, iar Brick in the Wall este proiectat la secţiunea Made in Romania. 
Mohamed Tomescu (24 minute) este povestea unui băiat sirian, artist hip-hop, care trăieşte într-un sat din Bucovina, departe de problemele din Siria, dar şi de tatăl său. Documentarul a fost realizat de o echipă formată din: regizorul Olesya Bortnyak (Ucraina), imaginea - Norbert Fodor (România), montajul - Răzvan Ilinca (România). Coloana sonoră este semnată de însuşi personajul principal, Mohamed Tomescu. Filmul a fost nominalizat la Premiile Gopo 2014. 
Brick in the Wall (23 minute) are ca subiect o casă, a cărei construcţie a început acum 30 de ani şi nu se ştie când sau dacă va fi terminată vreodată. Filmul a fost realizat de o echipă mixtă: regizor - Grzegorz Brzozowski (Polonia), imaginea - Ioana Țurcan (România), montajul - Iulia Matei (România) şi a primit Premiul pentru cel mai bun documentar la Aristoteles Workshop 2013. 
Cea de-a noua ediţie a Aristoteles Workshop, atelierul internaţional de film documentar pentru 12 tineri din Europa Centrală şi de Est, produs de Dan Nuţu, se desfăşoară în satul Vama, judeţul Suceava. Premiul ediţiei din acest an este de 2000 de euro, acordat de Compania Farmexim. Aristoteles Workshop este un proiect cultural susţinut de Canalul ARTE/France şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), de Centrul Naţional al Cinematografiei şi de iStyle.

Detalii: aworkshop.org / facebook / www.astrafilm.ro / facebook
 
 


 


Tags: aristoteles workshop, astra film festival, brick in the wall, dan nutu, documentar romanesc, mohamed tomescu

Comments: