Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Festivalul ONE WORLD ROMANIA, open call pentru liceeni, până în 9 martie


     În perioada 31 martie - 8 aprilie 2023 poți fi parte din singurul juriu care deliberează și alege un film din programul ONE WORLD ROMANIA 2023, Juriul Liceenilor.
Timp de 9 zile, alături de mentorii Nicoleta Fotiade (formatoare în educație media) și Ionuț Mareș (jurnalist și critic de film) de la Mediawise Society vei privi și analiza filmele din programul festivalului ONE WORLD ROMANIA #16, vei discuta şi deprinde noţiuni care ţin de:
  • drepturile omului;
  • participare civică;
  • educaţie media (reprezentare și limbaj vizual, context de vizionare, interpretarea mesajelor media etc.);
  • documentarul de autor.
     După un curs introductiv în data de 31 Martie la ARCUB Gabroveni, vei participa seara la proiecțiile din cadrul festivalului în sălile de cinema (Cinema Elvire Popescu, Eforie, ARCUB program în curs de finalizare), iar în timpul zilei, vei merge la întâlniri de lucru și discuții cu ceilalți colegi din Juriu și cei doi tutori. În total, veți viziona și dezbate 9 filme din programul festivalului, pentru ca apoi, pe 8 Aprilie, să alegeți un film câștigător în cadrul Galei de Închidere OWR #16. Anul acesta programul se adresează exclusiv liceenilor din București!
Program susținut de Institutul Cultural Român.

 
(17.02.2023)

Tags: ionut mares, juriul liceenilor owr 2023, one world romania 2023

Comments: