Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Festivalul Filmului Evreiesc București: „Felix și Meiri” la Cinema Studio, 30 septembrie


     Felix și Meira, în regia lui Maxime Giroux, va fi proiectat astăzi, miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, la Cinema Studio, în cadrul Festivalului Filmului Evreiesc București.
     Filmul prezintă povestea neobișnuită de dragoste ce se înfiripă între două suflete pierdute, care locuiesc în acelaşi cartier, dar trăiesc în lumi complet diferite. Actorii care interpretează personajele principale sunt Martin Dubreuil și Hadas Yaron.
     Proiecția are loc cu sprijinul Ambasadei Canadei la București și va fi prezentată de criticul de film Mihai Fulger.
     Născut în 1976 la Montréal, Maxime Giroux a regizat scurtmetraje, videoclipuri și reclame. În 2006, filmul său, Les Jours, a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, iar în 2007, filmul său Les Rouges au sol a câștigat premiul pentru Cel mai bun Scurtmetraj de Ficțiune la cea de-a 27-a ediție a Premiilor Genie. Videografia sa include videoclipuri pentru Sam Roberts, Sarah Harmer, The Dears, Pilate, Louise Forestier, Corneille, Marc Déry, Les Cowboys Fringants și Vulgaires Machins.
În 2009, a debutat în lungmetraj cu Demain. În 2014, a regizat Felix și Meira, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto, unde a câștigat premiul pentru Cel mai Bun Lungmetraj Canadian.
     Ajuns la a cincea ediție, Festivalul Filmului Evreiesc București are loc în perioada 25 septembrie - 1 octombrie, la Cinema Studio, Clubul Țăranului Român, Cărturești Verona, Revolution Cafe și Teatrul de Comedie.
     Festivalul Filmului Evreiesc București 2015 este organizat de Fundația Culturală Art-Promo, sub patronajul de onoare al Consiliului General al Municipiului București, Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Ambasadei Statului Israel, Ambasadei Republicii Argentina, Ambasadei Republicii Orientale Uruguay. Festivalul are și sprijinul Guvernului României - Departamentul pentru Relații Interetnice, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaștilor din România, Federației Comunităților Evreiești din România, Ambasadei Canadei, World Likud Romania, Asociației pentru Lupta Împotriva Antisemitismului, Centrului Comunitar Evreiesc, Fundației „Henry Mălineanu” și Gral Medical.
     Detalii: Bjff.ro

Tags: felix si meira film, festivalul filmului evreiesc bucuresti 2015, filme la studio, mihai fulger

Comments: