Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Farul”, selectat la Festivalul Montevideo Fantástico


     Scurtmetrajul Farul, regizat de Ionuț Gaga, a fost selectat la cea de-a 11-a ediție a festivalului Montevideo Fantástico din Uruguay, care urmează să aibă loc între 17 decembrie 2018 și 28 februarie 2019.
     Diavolul susține că n-au mai rămas oameni cu principii în lume. Dumnezeu susține contrariul. Cei doi decid să pună un pariu. Miza? Câștigătorul primește de la pierzător zece mii de suflete. Radu Iovan întârzie la gară unde fiica lui, medic rezident, îl așteaptă să-și ia la revedere înainte de a lua drumul Germaniei. În urma unei zile încărcate, Radu nu a mai apucat să-și repare farul stâng nefuncțional de la mașină. Deloc surprinzător, în drumui lui spre gară, Radu este tras pe dreapta de poliție. Polițistul îi sugerează lui Radu varianta de a da mită pentru ca lucrurile să se rezolve repede și să ajungă la gară în timp util. Pe de o parte, Radu este un om corect; pe de alta parte, se grăbește să-și vadă fiica înainte de plecare. Ce va face Radu? Și cine va câștiga cele zece mii de suflete?
     Montevideo Fantástico este primul festival de film din Uruguay genurilor horror, fantasy și science fiction. Obiectivul festivalului este să prezinte anual producții independente care sunt deseori considerate „minore” și care nu au acces în circuitul cultural și comercial.
     Detalii: Farul FB
(17.12.2018)

Tags: farul film, ferba casa de productie, festival montevideo fantastico, ionut gaga

Comments: