Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Expoziția „Pictori români în Franța”, la sediul ICR cu ocazia Zilei Culturii Naționale


     „Am încheiat Anul Centenar cu peste 1.500 de proiecte, concretizate în aproape 3.000 de evenimente, în cele 18 reprezentanțe în străinătate ale ICR, suntem în plin Sezon România-Franța, pregătim prezența României ca țară invitată la marele Festival EUROPALIA de la Bruxelles. Nu în ultimul rând, contribuim la programul cultural asociat Președinției României la Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Culturii Naționale.
     De asemenea, comunicatul anunță expoziția „Pictori români în Franța”, organizată în colaborare cu Asociația, organizată în colaborare cu Asociația „Soleil de l’Est”, la sediul ICR din București.
     „Expoziția se înscrie în seria de evenimente derulată de ICR de Ziua Culturii Naționale, în egală măsură o continuare firească a implicării instituției noastre în organizarea de evenimente culturale de referință în cadrul Sezonului România-Franţa. Este foarte important ca publicul român să știe că lucrările acestor adevărați ambasadori ai picturii române au fost apreciate în egală măsură de publicul francez. Artiști pe care avem onoarea să îi găzduim la ICR, în expoziția „Pictori români în Franța”, sunt exponenți ai unor valori culturale autentice. Aducem, cu acest prilej, un omagiu lui Dan Hatmanu și Marian Condruz, plecați dintre noi în ultimele luni ale anului 2018”, adaugă Liliana Țuroiu, președintele ICR.
     Detalii: ICR
(15.01.2018)

Tags: expozitie pictori romani in franta, institutul cultural roman bucuresti, liliana turoiu, presedinte icr, ziua culturii nationale 2019

Comments: