Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Expoziția MULTIMEDIA DISCO BTT se deschide la Cluj-Napoca cu muzică


     Cel mai bun mod de a lansa o expoziție dedicată discotecilor comuniste e o seară specială cu muzica de atunci. Expoziția multimedia DISCO BTT – Discotecile Perioadei Comuniste își deschide ușile către publicul din Cluj-Napoca pe 27 octombrie, în cadrul unui eveniment special: o petrecere la granița dintre “înainte” și “înapoi”, cu muzică, dans și bere.
     În ultima sală a expoziției, o discotecă a anilor '80, recreată în mărime naturală, vizitatorii îi pot întâlni pe cei din colectivul Discotecă, urmați de DJ Sorin Lupașcu, într-un interval orar „ca pe vremuri”. Expoziția își va deschide porțile la orele 16,00, programul muzical va începe la orele 18,00 și va dura până la orele 22,00. Discotecă este un colectiv de arheologie popsonică, fondat de Batiscaf Radio, Coughy și Sillyconductor, al cărui scop este acela de a aduce la suprafață artefacte ale muzicii pop fabricate în România, cu focus pe intervalul anilor '60-'90. Discotecă reconectează cluburile de astăzi cu o istorie muzicală fascinantă și recompune contextele în care sound-urile RomPop au interacționat cu publicul, prin intermediul recitalurilor unor staruri locale ale epocilor respective, al unor DJ set-uri dedicate RomPop-ului și al reeditărilor de discuri din arhiva Electrecord.
     DJ Sorin Lupașcu, cel ce a fost și consultant al expoziției DISCO BTT, face parte din prima generație de DJ a României, având în spate o carieră de 42 de ani, extrem de cunoscut pentru activitatea sa între 1974 și 1996. Pe Sorin Lupașcu vizitatorii expoziției îl pot întâlni zilnic în Cluj-Napoca, în expoziția Disco BTT – Discotecile Perioadei Comuniste. Evenimentul de lansare a expoziției DISCO BTT e prezentat de Azuga Nepasteurizată și se adresează celor ce au peste 18 ani. Intrarea este liberă, pe baza unui act de identitate.
     Expoziția Multimedia DISCO BTT – Discotecile Perioadei Comuniste este o creație artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, ce își propune să poarte vizitatorul prin diverse spații neconvenționale. Expoziția conține atât exponate reale din perioada respectivă, cât și fragmente din atmosfera care le însoțea – proiecție foto-video, muzică, instalații. Recrearea unei discoteci din anii '80 sub cât mai multe aspecte se face prin imaginarea unui traseu senzorial prin mai multe camere, concepute, fiecare, pe baza unei realități din acele vremuri. Expoziția a fost organizată pentru prima dată la București, în Octombrie 2017, a primit Premiul AFCN 2018 pentru activarea patrimoniului cultural național, iar anulacestae prezentată și publicului din Cluj-Napoca.
     Expoziția Multimedia Disco BTT – Discotecile Perioadei Comuniste este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de AFCN, susținut de Azuga Nepasteurizată și Five's International și realizat în parteneriat cu Centrul pentru Educație Vizuală și Antropologică (CEVA), Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, proiectul Discotecă, Wearebasca111 Film și Apart Productions. O parte dintre exponate fac parte din colectia "Electronum", proprietatea Alex Stoian - "Suntem Romania!'.
Detalii:controln.ro


 
(10.10.2018)

Tags: asociatia control n, expozitia disco btt 2018

Comments: