Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



DokStation la Cluj: proiecție de film și concert Michael Gira & Norman Westberg


     DokStation Music Documentary Film Festival vine la Cluj! Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 20.30, la Cinema Arta din Cluj-Napoca, DokStation prezintă un concert extraordinar cu membrii Swans, Michael Gira & Norman Westberg, în varianta solo. Concertul va fi precedat de proiecția documentarului Swans: Where Does A Body End? (regia Marco Porsia, 2019), vineri, 25 octombrie, de la ora 20.30.
     Muzician, multi-instrumentist, compozitor și scriitor, Michael Gira este cunoscut drept geniul creator al formației Swans și fondator al label-ului Young God Records. Aflat în prezent într-un turneu solo în Europa de Est, alături de prietenul și colaboratorul său, Norman Westberg (membru Swans), Gira va interpreta la chitară fragmente din repertoriul Swans, printre care și piese noi de pe mult-așteptatul disc Leaving Meaning – al cincisprezecelea album de studio al trupei, ce va fi lansat pe 25 octombrie.
      „Sunt mereu impresionat să aflu că muzica mea a avut un efect salutar asupra cuiva, imediat după un concert sau de-a lungul anilor. Muzica are același efect și asupra mea – este unul din motivele pentru care sunt muzician. Să stau singur pe scenă, înarmat doar cu o bucată de lemn, câteva corzi și vocea mea, este o provocare pe care singur mi-am propus-o acum câțiva ani, în încercarea de a recrea muzica Swans cu cele mai simple mijloace. Cânt la chitară în felul meu, n-am luat niciodată lecții și nu mă interesează stilul convențional. E ca și cum aș lovi două pietre una de alta, creând un context pentru vocea și versurile mele. La fel ca în piesele Swans, când toate elementele se combină în ceva mai presus de muzică, transportându-ne în altă parte – un loc unde sper să ne întâlnim”, spune Michael Gira.
     Portret intim al unei trupe cult, documentarul Swans: Where Does A Body End? (regia Marco Porsia, 2019) urmărește evoluția formației de la începuturile sale, în cel mai autentic stil post-punk agresiv, pe scena muzicală newyorkeză de la debutul anilor ’80, același mediu din care au apărut Sonic Youth, dar și Madonna.
     Biletele pentru concertul Michael Gira & Norman Westberg de la Cinema Arta (Strada Universității, nr. 3) din Cluj-Napoca sunt în valoare de 40 de lei, iar biletele la proiecția documentarului Swans: Where Does A Body End? sunt în valoare de 15 lei. Biletele pot fi achiziționate online, pe Eventbook.ro și din rețeaua partenerilor Eventbook.
     Detalii: www.dokstation.ro // Concert Michael Gira & Norman Westberg
 
(09.10.2019)

Tags: dokstation music documentary film festival, dokstation pop up event cluj, michael gira, norman westberg, swans, swans: where does a body end film

Comments: