Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Documentarele de la Gala ICR a premiilor pentru etnici români


     Luni, 7 decembrie 2015, de la ora 18.00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale" din Bucureşti (sala Pictură, intrarea dinspre Hotel Intercontinental), va avea loc prima ediție a Galei premiilor de excelență pentru etnicii români din comunitățile istorice.
     Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.
     În foaierul TNB vor fi expuse fotografii ilustrând viața românilor din comunitățile istorice, iar imagini similare (foto și video) vor rula și pe parcursul decernării premiilor. La acestea se vor adăuga secvențe dintr-o serie de documentare realizate de TVR și de ICR pe teme legate de comunitățile din vecinătate. Două dintre aceste filme sunt Torna, torna, fratre – povestea aromânilor, spusă de ei înșiși, realizat de Marian Voicu, și Balkan Love Story, despre românii din Timoc, regizat de Ionuț Pițurescu.
     Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor și Limba Română, cu intenția de a recunoaște meritele personalităților din comunitățile românești din vecinătatea României și din Balcani. În cadrul acestei ceremonii vor fi premiate personalități culturale, intelectuali de marcă, jurnaliști, tineri implicați activ în comunitățile din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Albania și Macedonia.
     Detalii: Institutul Cultural Român
 

Tags: documentare tvr, gala premiilor icr pentru etnicii romani 2015, institutul cultural roman bucuresti

Comments: