Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Docuart Fest, festival invitat în 2018 la Festivalul Filmului European


     Festivalul documentarului românesc, București Docuart Fest, va avea o serie de proiecții speciale pe 8 și 9 mai, în cadrul Festivalului Filmului European, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvira Popesco din București, urmând să aducă filme și la Timișoara, Alba Iulia și Iași.
     Docuart Fest, ajuns în 2018 la ediția cu numărul 7, este un eveniment cinematografic dedicat documentarului românesc și se bucură în acest an de statutul de festival invitat în cadrul Festivalului Filmului European. Filmele pe care le aduce publicului FFE sunt o serie de documentare premiate de-a lungul anilor la BDF și recunoscute nu doar în țară, ci și peste granițe.
     Documentarele românești debutează la FFE marți, 8 mai, la Cinema Muzeul Țăranului Român cu Secondo Me (regia Pavel Cuzuioc), o co-producție austriacă care urmărește rutina cotidiană a trei garderobieri care își desfășoară activitatea în trei opere din Europa. Din lista filmelor face parte și scurtmetrajul realizat de Ioana Grigore, 10:34 to Belgrade. Un alt scurtmetraj îi aparține Marei Trifu, Perfection Is Forever, un film în care non-ficțiunea surprinde aspirațiile oamenilor pentru tinerețe, dragoste și frumusețe eternă prin cele două suflete găsite sub umbra unui palmier stingher în Hollywood.
     Pe 9 mai proiecțiile de documentar românesc din cadrul FFE se mută la Cinema Elvira Popesco cu trei documentare din lumi diferite: Momente de tăcere (regia Ion Donică), despre simplitatea oamenilor de la țară și atmosfera magică a spațiului rural, despre fericirea autentică și efortul aproape tragic de a supraviețui, Proiecționistul (regia Norbert Fodor), un documentar hibrid care spune povestea unui tip inadaptat social cu o pasiune pentru muzica electronică și Angela (regia Botond Püsök) – portretul unei tinere de etnie romă din Transilvania care își regăsește speranța prin credință după toate încercările prin care trece.
     După terminarea festivalului din București, filmele vor fi integrate în restul proiecțiilor din țară, ajungând pe 25 și 26 mai la D’Arc în Timișoara, pe  27 mai la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, și pe 3 iunie la Iași.
     Detalii: Facebook
(08.05.2018)

Tags: bucharest docuart fest, documentare romanesti, festivalul filmului european, secondo me film

Comments: