Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„De ce au dispărut dinozaurii”, mențiune la Sedicicorto IFF 2015


     Scurtmetrajul studenţesc De ce au dispărut dinozaurii a participat săptămâna trecută la festivalul de film Sedicicorto, unde a primit o mențiune pentru cea mai originală comedie.

     Sedicicorto International Film Festival Forlì, inițiat în 2004, are loc în fiecare an, în luna octombrie, și aduce publicului italian cele mai recente filme de scurtmetraj din întreaga lume.  Anul acesta, organizatorii au primit 23 de filme românești, în etapa de selecție, din care au ales două: De ce au dispărut dinozaurii (r. Mihai Ghiță) și animația Elmando (2014, r. Anton Octavian), despre un copil congolez, născut în apropierea pădurii Kivu, a cărui liniște dispare atunci când mama lui este răpită.
     De ce au dispărut dinozaurii a mai rulat la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit 2014, Festivalul Internaţional de Film Cluj Shorts 2015, Sehsüchte International Student Film Festival 2015, DaKINO 2015, Acrouca IFF 2015 și la Arkadia, unde echipa AaRC a stat de vorbă cu Simona Sava, scenarista filmului, despre etapele de producție.
     Detalii: Sedicicorto.it

 


 


Tags: anton octavian, de ce au dispărut dinozaurii film, elmando animație, mihai ghiță, simona sava

Comments: