Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Cum a fost la atelierul de film documentar Point&Shoot de la Reșița


     S-au încheiat cele 5 zile de atelier, din perioada 21-25 septembrie 2022, desfășurat în Reșița, la Centrul de Tineret Nevo Parudimos, Piața Traian Vuia nr. 1-4 (Centrul Universitar UBB din Reșița), cu sprijinul partenerului local al proiectului: Centrul de Tineret Reșița. La finalul atelierului, au avut loc proiecțiile celor 4 filme realizate, urmate de dezbateri și discuții. 
     Asociația One World Romania organizează în 2022 atelierul gratuit de film documentar Point & Shoot,dedicat tinerilor din Bistrița, Reșița și Oradea, cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani.
Opt liceeni au învățat cum să spună o poveste folosind imagini, interviuri, mărturii, alături de Andrei Inizian și Alexandru Popescu. Sub îndrumarea celor doi regizori de film documentar tinerii participanți au creat propriile scurtmetraje: 
Povești, amintiri, povestiri: În acest documentar este vorba despre povestirea unor amintiri din copilărie. Oamenii ne povestesc cu bucurie și tristețe despre copilăria lor.
Cum a inceput: Este vorba despre o învățătoare care a dorit să ne răspundă la câteva întrebări, și să relateze cum a devenit învățătoare și cum își ocupă timpul
Muzeul jocurilor video: În filmul nostru se vorbește despre muzeul jocurilor video, de la un personaj anonim, care este și cel care a creat muzeul și care a colecționat toate piesele. 
Cu bicicleta în pădure: În documentarul nostru este vorba despre pasiunea de a te plimba cu bicicleta prin pădure și prin oraș. Un elev ne povestește despre acest hobby și despre posibilitățile e a merge pe bicicletă prin pădure și oraș. 
Atelierul a fost coordonat de doi tutori, cineaști cu experiență în domeniul cinematografiei: Alexandru Popescu (editor de imagine) și Andrei Inizian (scenarist).
Tot în cadrul celor 5 zile, elevii au participat la proiecția filmelor Sahia Vintage. Proiecția a fost facilitată de Muzeul Cineastului Amator și KindeDok.  
Alexandru Popescu
Născut în Brașov, a absolvit UNATC I.L Caragiale București în 2015, cu o licență în montaj și sunet, căreia i s-a alăturat master-ul de montaj în 2017. După terminarea școlii, a lucrat ca producător și coordonator de montaj la Digi24. Editor în diverse etape ale proiectelor pentru Radu Jude, Tudor Jurgiu, Alexander Nanau, Denisse Conn Tubacu și mulți alții, dar și pentru proiecte comerciale cu @viceromania. Mentor @letsgodigitalro din 2020. În prezent, lucrează la 3 documentare, cel mai aproape de finalizare fiind My Muslim Husband, produs de HBO Europe.
Andrei Inizian
Andrei Inizian este un regizor și scenarist român născut în Brașov, în 1993. Absolvent al UNATC “I. L. Caragiale” București, secția Regie de Film, s-a făcut remarcat prin filmul de Master “Aprilie, vis”, pentru care a fost nominalizat la premiul “Tânără Speranță” din cadrul premiilor Gopo, ediția 2019. În prezent, se află în post-producție cu cel mai recent scurtmetraj al său și co-produce un proiect independent de film documentar.
Organizator: Asociația One World Romania Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național Parteneri: Centrul de Tineret Reșița, Nevo Parudimos, Muzeul Cineastului Amator, KineDok  Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară" și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 
Detalii: facebook
 
(2.10.2022)

Tags: alexandru popescu editor, andrei inizian, atelier point&shoot; 2022, one world romania 2022, one world romania la resita

Comments: