Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Crulic” merge la Festivalul Internaţional de Filme pentru Femei din Israel


     În perioada 21-29 octombrie are loc a 10-a ediţie a evenimentului cinematografic de la Rehovot. Festivalul adună 90 de filme realizate de femei din toate colţurile lumii, programându-le atât în cadrul a două secţiuni competitive - naţională şi internaţională, cât şi în cadrul unor vizionări speciale cu filme reprezentative pentru profilul manifestării - femeile regizor. 
     România este prezentă prin lungmetrajul de animaţie Crulic - Drumul spre dincolo, o coproducţie cu Polonia regizată de Anca Damian. Astfel, filmul ajunge şi în Israel după un lung şi fructuos turneu (25 de premii) prin festivalurile lumii. Participarea românească e susţinută de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv.
     Din competiţia internaţională face parte şi Marussia (Germania/Rusia 2013) de Eva Pervolovici, cineastă de origine română rezidentă în Franţa. Debutul ei în lungmetraj se bazează pe un scenariu scris în colaborare cu Monica Stan. Eva Pervolovici este şi membru în juriul competiţiei israeliene.
    Festivalul Internaţional de Filme pentru Femei de la Rehovot face parte din International Women’s Film Festival Network (IWFFN), care fiinţează din 2012..
     După terminarea competiţiei de la Rehovot, filmele pot fi văzute într-un maraton organizat la Cinemateca din Tel Aviv.

Tags: anca damian, crulic drumul spre dincolo film, eva pervolovici, festival rehovot, marussia film

Comments: