Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCristina Flutur la Sarajevo IFF 2017


     Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul Grain (regia Semih Kaplanoğlu), o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul va avea premiera mondială în seara de 12 august 2017.
     Grain prezintă o distopie, în care o lume dominată de corporații globale trece printr-o criză care duce la pierderea masivă de recolte de grâu modificat genetic. Regizorul Semih Kaplanoğlu a câștigat Ursul de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin cu filmul Honey.
     Cristina Flutur are un an plin: este Anna în scurtmetrajul suedez When I Die the World Ends (regia Jennifer Rainsford), Mașa în piesa de teatru radiofonic „Trei surori”, de A. P. Cehov, regia Gavriil Pinte, Ioana în Hawaii, un lungmetraj regizat de Jesús del Cerro, și Nina în spectacolul de teatru „Konkurs” de la Teatrul Metropolis din București. Cristina a fost luna trecută membră a juriului la Festivalul Internațional de Film Arab din Oran, Algeria.
     În această toamnă se vor lansa premierele piesei de teatru Konkurs, regia Emanuel Pârvu, și a lungmetrajului românesc Hawaii. În acesta din urmă, Cristina este personaj principal, alături de Dragoș Bucur (Andrei). Filmul prezintă drama unei modeste familii de muncitori care primește o moștenire din Hawaii, în timpul regimului comunist.
     Detalii: facebook
(13.08.2017)

Tags: cristina flutur, grain film, hawaii film, sarajevo film festival 2017

Comments: