Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Cristina Flutur invitată la Berlinale Talent Lab și FICAR, în Maroc


     Cristina Flutur este invitată ca președinte al juriului la Festivalul Internațional de Cinema de autor din Rabat, Maroc (FICAR) și ca speaker la Berlinale Talent Lab.
     Cristina este  actriţă de film și teatru, câștigatoare a Premiului Palme d'Or la Cannes în 2012. Recent, a jucat în scurtmetrajul Raisa, selectat la Clermont-Ferrand 2016, și în lungmetrajul Grain, regizat de Semih Kaplanoglu, care urmează să fie lansat anul acesta.
     În luna februarie, actrița participă la două evenimente cinematografice: Festivalul Internațional de Cinema de autor din Rabat, Maroc (29.01 – 05.02.2016), unde este președintele juriului, și la Berlinale Talents (13.02.-18.02.2016), programul dedicat tinerilor profesioniști din industria cinematografică, unde va ține o conferință despre natura relațiilor în demersul artistic.
     „Mă bucur foarte mult de invitaţia de a fi preşedintele juriului unui festival de cinema de autor. E prima dată când merg în Maroc şi prima dată când particip la un astfel de festival. Filmele propuse de selecţioneri sunt foarte diferite ca gen, problematică şi abordare, ceea ce face experienţa cu atât mai interesantă. Sunt foarte curioasă de fiecare film în parte, de fiecare univers propus. Un astfel de festival e şi un loc al întâlnirilor între culturi diferite, o ocazie minunată de a intra în contact direct cu alte tradiţii şi viziuni asupra lumii şi a descoperi, a vedea, a simţi şi a înţelege ceea ce ne apropie ca oameni, dincolo de toate tensiunile la nivel global,” spune actrița despre participarea ei la festivalul din Maroc.
     Detalii: Facebook

Tags: berlinale talents, cristina flutur, după dealuri film, raisa film

Comments: