Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCristina Flutur, în juriul Festivalului de la Morelia, Mexic


     Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de Film de la Morelia se desfășoară între 23 octombrie și 1 noiembrie, 2015.     Cristina Flutur, reprezentant al juriului la FICM, este actriță de teatru și film. A jucat în piese din repertoriul clasic şi modern, montate de regizori precum Andrei Şerban, Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Vlad Massaci, Andrij Zholdak. În 2012 a câștigat Premiul Palme d'Or pentru Interpretare Feminină la Cannes, pentru rolul din filmul După dealuri. În 2013 a început filmările pentru mini-seria Resistance, producție franceză, iar în 2014 a făcut primul său lungmetraj în engleză.
     Despre juriul acestei ediții, actrița spune: „Am bucuria și onoarea să jurizez secțiunea de lungmetraj Mexican Feature Film, unde sunt finaliste 10 filme ale unor regizori din diferite zone ale Mexicului. Dintre colegii de juriu, îi amintesc pe Laurent Cantet, regizor francez, care a câștigat Palme d’Or cu Entre les murs în 2008; Rasha Salti, programator pentru Toronto International Film Festival; Wash Westmoreland, al cărui recent film Still Alice (2014) i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță lui Julianne Moore, și Lesli Klainberg, director executiv la Film Society of Lincoln Center.”
     Detalii: Cristina Flutur // Moreliafilmfest.com


Tags: cristina flutur, dupa dealuri film, festivalul internațional de film de la morelia, resistance film

Comments: