Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Control N lansează platforma Romanian Script Database


     Asociația Culturală Control N lansează platforma online Romanian Script Database, dedicată scenariilor de film românesc.
     Romanian Script Database este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), cu scopul de promovare a scenariilor de film din România.
     Romanian Script Database va publica atât scenarii produse, cât și scenarii care nu au fost încă filmate, pentru care scenariștii se află în faza de căutare a unor oportunități de dezvoltare, finanțare și producție. Cele care au fost produse pot fi citite integral, iar celelalte pot fi citite în privat, cu acordul autorului, pe platformă existând doar un scurt rezumant și primele pagini din scenariu. Cititorii (cinefili sau profesioniști) vor putea comunica direct cu acei autori de scenariu care și-au dat acordul în prealabil pentru a fi contactati prin rsdb.
     Platforma s-a născut din dorința membrilor Asociației Culturale Control N de a facilita accesul publicului la informații legate de scenaristică și lărgirea accesului la cultura și educația cinematografică, de a conecta diverse categorii creative din industria filmului și de a promova scenariști sau regizori aflați la început de carieră.
     Site-ul se adresează publicului cinefil, care va putea accesa informații ce țin de geneza proiectului - cum arată scenariul, cum se formatează corect un scenariu, ce informații prezente în film se regăsesc sau nu varianta scrisă.
     Pe www.rsdb.ro pot fi lecturate scenariile unor filme precum Loverboy (Cătălin Mitulescu, Bogdan Mustață și Bianca Oana), Morgen și Rocker (Marian Crișan), O lună în Thailanda (Paul Negoescu și Vlad Trandafir), Roxanne (Ileana Muntean și Valentin Hotea) sau Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (Andreea Vălean și Cătălin Mitulescu).  Conținutul platformei se va afla într-un proces continuu de actualizare.
     Romanian Script Database se bucură de sprjinul unor parteneri precum CINEPUB – cinepub.ro (platformă online de film românesc) și LITERNET – liternet.ro.
     Detalii : www.rsdb.ro // www.controln.ro // facebook

Tags: asociația culturală control n, o luna in thailanda film, rocker film, romanian script database, scenarii de film romanesc, scenaristi romani

Comments: