Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismConcurs de recrutare pentru Consiliul de Administrație al R.A.D.E.F.


     Ministerul Culturii a anunțat ieri, 2 februarie 2016, lansarea concursului de selecție a membrilor din Consiliul de Administrație a Distribuției și Exploatării Filmelor „RomâniaFilm”, conform prevederilor OUG nr. 109/2011. De asemenea, în Consiliu va fi desemnat și un reprezentat al Ministerului.

     RomâniaFilm este o regie autonomă aflată sub autoritatea Ministerului Culturii, care funcționează conform Hotărârii Guvernului. nr. 530/1991. Regia are 149 de angajați și deține în administrare un număr relevant de săli de cinematograf. Misiunea acesteia este să încurajeze activitatea din domeniul exploatării și distribuției de film în România, un obiectiv important fiind revitalizarea sălilor de cinema pe care le administrează.
     Mandatul Consiliului de Administrație va avea ca prioritate redresarea instituției, astfel încât aceasta să corespundă standardelor europene. Atribuțiile Consiliului sunt prevăzute în OUG nr. 109/2011. În paralel cu organizarea concursului, Ministerul Culturii va continua discuțiile cu reprezentanții consiliilor locale care au preluat administrarea unor săli de cinema, spune Andrei Rus pe contul său de Facebook.
     Din comisia de validare și de evaluare a candidaturilor vor face parte un reprezentant al Ministerului Culturii și doi specialiști în resurse umane și recrutare din mediul privat. Mai multe detalii despre profilul candidatului și despre concurs puteți citi pe aici.
     Detalii: Cultura.ro // Romaniafilm.ro

 


Tags: consiliu de administrație, legea cinematografiei, ministerul culturii, radef, romania film

Comments: