Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Comedia „Pup-o, mă!”, din 26 octombrie în cinematografe


     Filmul Pup-o, mă! este o comedie savuroasă, scrisă de Salex Iatma și regizată de Camelia Popa. Povestea este dominată de spiritul optimist al românului, care are o soluție pentru orice situație și face haz de necaz. „Pup-o, mă! e un film senin și amuzant, vorbit în cel mai pur grai ardenelesc, a cărui acțiune se întâmplă într-un peisaj minunat. Se vede țara asta frumoasă, așa cum e ea, nu întunecată, nu gri și în niciun caz tristă. Am vrut să fac un film pentru bucuria oamenilor, cu iz de comedie românească veche, care să intre direct în sufletele lor”, spune Camelia Popa.
     Se iau trei flăcăi strașnici, care au trăit de când se știu la stână, două mândre de oraș, aflate într-un mare impas și un baci hapsân. Tradiția spune că mândra pupată de Ziua Lânii rămâne a ta pe viață. Bică (Cosmin Seleși), Tică (Alin Panc) și Horică (Alexandru Pop Săndel) au trecut de mult timp de vârsta însurătorii, dar mai au o șansă anul acesta și trebuie să profite de ea. Acum încep problemele, ei sunt trei, ele două, apare și un strigoi, se aud împușcături, ziua e pe cale să se sfârșească, fetele de oraș nu sunt de nasul lor. Le vor pupa? Cine va rămâne fără pereche? Cum se va termina povestea? În mod sigur cu hohote de râs, demne de comedia românească a anului.
     Filmările au avut loc în comuna Răchițele, de lânga Cluj, loc despre care Văru Săndel, aflat la primul său rol într-un film de lung metraj,  spune că „este un colț de rai, care ne arată încă o dată ce țară frumoasă avem”. Din distribuția Pup-o, mă! fac parte Alexandru Pop (Văru Săndel), Cosmin Seleși, Alin Panc, Cătălina Grama, Constantin Cotimanis și Alexa Tofan. Filmul este regizat de Camelia Popa, după un scenariu de Salex Iatma.
     Film independent, produs de actorul Alin Panc și distribuit de Videomix, Pup-o, mă! va avea premiera pe 26 octombrie 2018, în cinematografele din toată țara, unde vor ajunge și membrii echipei.
Detalii: facebook
(8.10.2018)

Tags: alin panc, camelia popa, catalina grama jojo, cosmin selesi, pup o ma film, varu sandel

Comments: