Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCentenarul Filmului Românesc ajunge la Deva, Arad și Cluj-Napoca


     Caravana celor #100filme invită publicul la filme românești în acest weekend, pe marele ecran din trei orașe: Arad, Deva și Cluj-Napoca.
     Pe 29 noiembrie, arădenii sunt invitați la Cinema Arta. În prezența invitaților speciali, Irina-Margareta Nistor și Ileana Popovici, vor fi proiectate două filme românești: Marea Unire: România, la 100 de ani, Dincolo de pod (regia Mircea Veroiu).
     „Continuăm caravana noastră, care este o reverență cinematografică și care se apropie de concluzii, așa cum am preconizat, la finalul lui 2019. Ne bucurăm să emoționăm publicul cu documentarul realizat de redacția video AGERPRES și care mereu funcționează ca un bun deschizător de poftă cinematografică acolo unde nu s-au mai dat filme de mult timp pe marele ecran. Aradul ne primește cu deschidere și ne vom bucura de dialog, alături de invitatele noastre”, subliniază Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului #100filme.
     Evenimentul de la Arad este posibil cu sprijinul: Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.
     „Ne bucurăm să sărbătorim Ziua Națională a României prin evenimente culturale diverse, atât muzicale, cât și teatrale sau cinematografice, oferind publicului arădean posibilități variate de a-și petrece timpul liber. […]”, a spus Daniela Pădurean Andreica, director executiv Centrul Municipal de Cultură Arad.
     Pe 30 noiembrie, Centenarul Filmului Românesc ajunge la Deva, în prezența invitaților speciali, Irina-Margareta Nistor și Ileana Popovici. Vor fi proiectate două filme, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.
     Evenimentul de la Deva este posibil cu sprijinul: Primăria Municipiului Deva, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Asociația D.E.V.A, Deva 750.
     „Ne face o plăcere deosebită să găzduim la Deva un eveniment cultural de amploare națională. Județul în care se află fosta capitală a dacilor nu putea lipsi de pe harta Centenarului Filmului Românesc. [...]”, spune Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva.
     Caravana Centenarului Filmului Românesc atinge numărul de filme propuse în proiect, la Cluj-Napoca, pe data de 1 decembrie, când sărbătorim 101 ani de la Marea Unire.
     Evenimentul este realizat cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, România 100, Cinema Victoria.
     „Centenarul Filmului Românesc adaugă un plus de valoare și atractivitate programului pregătit de Primăria Cluj-Napoca pentru 1 Decembrie, când mii de clujeni de bucură de evenimentele din inima orașului. De Ziua Națională, vă așteptăm să sărbătorim împreună la Cluj”, a transmis Primarul municipiului Cluj-Napoca, dl Emil Boc.
     Duminică, la Cinema Victoria, vor fi vizionate două producții, în prezența celor trei invitați speciali, Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici și Nicolae Mărgineanu.
 
Programul Centenarului Filmului Românesc la Arad
Vineri, 29 noiembrie, ora 17:00 - Documentarul AGERPRES Marea Unire - România, la 100 de ani
                                  ora 19:00 - Dincolo de pod (regia Mircea Veroiu).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul Centenarului Filmului Românesc la Deva
Sâmbătă, 30 noiembrie, ora 18:00 - Documentarul AGERPRES Marea Unire - România, la 100 de ani
                                       ora 20:30 - Dacii (regia Sergiu Nicolaescu).

Programul Centenarului Filmului Românesc la Cluj
Duminică, 1 decembrie, ora 17.00 - Prea mic pentru un război atât de mare (regia Radu Gabrea);
                                       ora 19.30 - Cardinalul (regia Nicolae Mărgineanu).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
Detalii: 100filme.ro // Cinema Arta // Centrul Cultural „Drăgan Muntean”
(27.11.2019)

Tags: cardinalul film, centenarul filmului romanesc, dacii film, dincolo de pod film, documetnar agerpres, prea mic pentru un razboi atat de mare film

Comments: