Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Câștigătorii Film4Fun Sinaia 2021


     Gala de închidere Film 4 Fun 2021 a avut loc pe 8 august, la Cinema Carpați din Sinaia, și a fost transmisă live pe Facebook și pe canalul YouTube al festivalului. 
Juriul de experți al ediției a 13-a a festivalului a fost alcătuit din criticul de film francez Fabien Baumann (redactor al revistei „Positif”), scenarista, producătoarea și selecționera rusă Aleksandra Zhukova, scenarista și regizoarea greacă Rinio Dragasaki, actrița română Ada Condeescu și compozitorul român Cristian Lolea.
     Timp de trei zile, între 5 și 7 august, spectatorii din întreaga lume au putut viziona și nota, pe site-ul Film4Fun.ro, cele 25 de scurtmetraje comice, reprezentând 12 țări, incluse în competiția ediției a 13-a. Voturile exprimate online au decis Premiul Publicului, care i-a revenit anul acesta filmului mexican „Money Craze” / „Nebunia banilor”, scris și regizat de Leonardo Gutiérrez.
Laura Baron, director al festivalului, i-a înmânat Trofeul Film4Fun 2021 actriței Emilia Popescu.
     Câștigătorii Film4Fun:  
Cel mai bun scurtmetraj - Avant Garde (Franța),
Cel mai bun regizor – Radu Barbu pentru filmul A Mess in Apartement 14;
Cel mai bun scenariu – Thomas Scohy pentru Invisible;
Premiul Publicului – Money Craze, regizor Leonardo Gutiérrez;
Mențiune specială – Germain Kanda pentru Vânătoare de hipopotami.
     Directoarea Film 4 Fun, producătoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, a declarat la finalul ediției a 13-a a festivalului: „Sunt onorată că au putut fi alături de noi membrii juriului internațional – critici de film, cineaști, actori cunoscuți și îndrăgiți atât de publicul larg, cât și de publicul nișat al industriei cinematografice. Mă bucur că, deși au existat restricții privind numărul de locuri ocupate în cinematograf, sala a fost plină, cu respectarea legislaţiei în vigoare. Din păcate, mulți spectatori nu au mai putut intra în sală, locurile fiind deja ocupate. Sperăm că și anul viitor să continuăm acest proiect alături de aceași echipă mică, dinamică și dedicată unui act cultural.”
     Festivalul internațional de comedie Film 4 Fun este organizat de Fundația Cine Remember, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Sinaia (partener tradițional). Partener internațional: Sindicatul Francez al Criticii de Cinema (SFF). Sponsori: Fram, Aquatique, Epson, Krüger - Brent Agency. Parteneri media: AaRC.ro (All about Romanian Cinema), Agerpres, Cinemagia, Film.
Detalii: facebook
 
(10.08.2021)

Tags: emilia popescu, film 4 fun sinaia 2021, laura georgescu baron, premiile film 4 fun 2021

Comments: