Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Caravana Metropolis în Piața Mică din Sibiu, 18-23 august


De marți până duminică, de la ora 21:30, vor fi proiectate 6 filme de autor, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România.

Un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă. Intrarea este liberă.
Caravana Metropolis – Cinema în aer liber este cel mai mare cinematograf în aer liber din România, cu peste 200 000 de spectatori în cele trei ediții. Un eveniment Asociația Culturală Metropolis, acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Sibiu
Detalii: caravana.metropolisfilm.ro Facebook

Selecția oficială a Caravanei Metropolis:
 
Marți, 18 august, ora 21:30
DOUĂ ZILE, O NOAPTE/ DEUX JOURS, UNE NUIT, r. Luc și Jean-Pierre Dardenne, cu Marion Cotillard în rolul principal, care a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru interpretare cu rolul din acest film. Premiera în selecția oficială de la Cannes în 2014.
O tânără soție și mamă lucrează într-fabrică, dar este nevoită să ia o pauza de la locul de muncă. În timpul absenței sale, colegii ei își dau seama că pot acoperi orele ei de lucru lucrând puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru toţi lucrătorii, dacă vor fi de acord ca postul Sandrei să fie desfiinţat.

Miercuri, 19 august, ora 21:30
DE CE EU, r. Tudor Giurgiu.
Povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie.

Joi, 20 august, ora 21:30
FORCE MAJEURE/ TURIST, r. Ruben Ostlund - Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.
 Un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia.

Vineri, 21 august, ora 21:30
BĂTRÂNUL DE 100 DE ANI CARE A IEȘIT PE FEREASTRĂ ȘI A DISPĂRUT, r. Felix Herngren, nominalizat la Audience Award la European Film Awards, este cel mai apreciat și vândut blockbuster suedez din ultimii ani. Neaşteptata poveste a unui bărbat în vârstă de 100 de ani care decide că nu-i prea târziu s-o ia de     la capăt. Mulţi ar crede că îl aşteaptă aventura vieţii, dar această călătorie nu este    prima pentru Allan Karlsson: se împlineşte un secol de când provoacă prăpăd în         lume, iar acum e gata să se dezlănţuie din nou.
 
Sâmbătă, 22 august, ora 21:30
TEORIA ÎNTREGULUI/ THE THEORY OF EVERYTHING, r. James Marsh, cu Eddie Redmayne în rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor.
Filmul descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Cambridge în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer.
 
Duminică, 23 august, ora 21:30
ORĂȘELUL ALANDALA/ FIDDLESTICKS, r. Veit Helmer – o comedie pentru întreaga familie, dublată în limba română, pentru spectatorii de-o șchioapă,          laureată a Premiului Publicului la Zurich Film Festival, în competiție la Cinekid ICFF.
Copiii şi bunicii reuşesc să transforme un orăşel din Europa într-un loc al invenţiilor şi al recordurilor. Maşina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster şi totul pare posibil atunci când imaginaţia nu mai are limite.
 

Tags: caravana metropolis la sibiu 2015, de ce eu film

Comments: