Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Caravana filmului românesc va ajunge şi anul acesta la Pașcani


     Și anul acesta, "Caravana filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naționale" se va afla la Pașcani, în perioada 11 – 13 septembrie, cu o nouă serie de filme clasice românești. Ca și în anii anteriori, spectatorii sunt invitați să vizioneze filmele în Piața din fața Primăriei Municipiului Pașcani, cu începere de la ora 20.00. De la comedia clasică la filmul istoric, spectatorii vor savura trei creaţii cinematografice româneşti, care au trecut testul timpului și au
rămas în memoria spectatorilor.
     Primul film programat vineri, 11 septembrie, de la ora 20.00 este Chirița în Iași - comedia muzicală regizată de Mircea Drăgan, pe scenariul realizat de Draga Olteanu Matei, după scrierile lui Vasile Alecsandri. 
     "Ce avem noi aici?".. Ei, bine, spectatorii care doresc să afle răspunsul la acestă întrebare sunt așteptați sâmbătă, 12 septembrie, să urmărească aventurile lui Trandafir, Patraulea, Gogu, pe urmele cărora se află plutonierul Căpșună, căpitanul Panait sau sergentul-major Cristoloveanu. Replicile celebrelor personaje din Brigada Diverse la munte și la mare (r. Mircea Drăgan) au devenit antologice, iar spectatorii de toate vârstele vor avea ocazia să se bucure de autentice momente comice, interpretate de mari actori ai teatrului și filmului românesc.
     În ultima seară a caravanei spectatorii sunt invitați să vizioneze filmul istoric Dacii, o coproducție franco-română realizată în anul 1967, filmul de debut al regretatului Sergiu Nicolaescu. Potrivit unui articol din anul 2013 apărut în Forbes România, filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost vizionate de un număr record de spectatori plătitori: 134.282.626 de spectatori pentru 32 de filme, începând cu Dacii. Totodată, Dacii se află pe locul patru în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, conform unui comunicat din 2006 al Uniunii Realizatorilor de Film din România.
     Accesul publicului este liber, la toate proiecțiile, în limita locurilor disponibile. 
Detalii: Caravana Filmului Românesc
(08.09.2020)

Tags: bd la munte si la mare film, caravana filmului romanesc pascani 2020, chirita in iasi film, dacii film, mircea drăgan, sergiu nicolaescu

Comments: