Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCaravana Docuart 2021 ajunge la Constanța,  29 și 30 iunie


     După Lelești, Târgu Jiu, Mogoșoaia și Cluj-Napoca, Caravana Docuart poposește la Constanța pentru două seri de film documentar. În zilele de 29 și 30 iunie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”, vor fi proiectate documentare românești realizate în ultimii doi ani.
Prima seară de proiecții va începe de la ora 19:00 cu filmul semnat de Alex Brendea, Profu (2019) care prezintă povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă.
Seara se încheie cu documentarul al cărui subiect pleacă de la investigarea unei morți și ajunge la un experiment sovietic pentru folosirea energiei atomice în agricultură, Grădina sovietică / The Soviet Garden” R: Dragoș Turea (2019).
     Pe 30 iunie, începând cu ora 19:00, puteți urmări documentarul care spune povestea grupului muzical de jazz de avangardă Creativ, fondat de pianistul Harry Tavitian. Acesta, împreună cu percuționistul Corneliu Stroe, au oferit spațiului românesc jazz-ul cu influențe etno într-o formă nemaiauzită, avându-și începutul și apogeul muzical în anii ’80: Creativ”, semnat de Ioana Grigore (2019).
     Caravana se încheie cu documentarul lui Andrei Dăscălescu, Holy Father(2020), care are ca direcție tema “Cum te pregătești să devii un tată bun când ai crescut fără unul”?
     Încă din 2014, Caravana Docuart sprijină sectorul cultural local și face accesibile produse cinematografice românești în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează. Organizat de: Docuart. Cofinanțat: CNC Parteneri: Primăria Constanța, Centrul multifuncțional educativ pentru tineret ”Jean Constantin”. Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, AARC.ro, Literatura de azi
Detalii: facebook
Eveniment cu intrare liberă.
 
(25.06.2021)

Tags: caravana docuart 2021, creativ documentar, gradina sovietica documentar, profu documentar, tatal nostru documentar 2020

Comments: