Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Călatoria fantastică a Maronei” la festivaluri de film de animație din toată lumea


     După ce a fost inclus în competiția oficială din cadrul celui mai prestigios festival de film de animație din lume, Festivalul Internațional de Film de Animație Annecy, și a încântat criticii de peste hotare, Călătoria fantastică a Maronei cucerește noi teritorii. Filmul, o co-producție România-Franța-Belgia, a pătruns în inimile celor care l-au văzut, impresionați nu numai de stilurile de animație îmbinate într-o manieră inedită, ci și de povestea captivantă a protagonistei. O cățelușă, ce traversează familii, întâmplări și trăiește fericirea „invers ca la oamenii, ce vor mereu altceva decât ce au”. „Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu ști să fii fericit”, spune Marona și ne învață și pe noi acest lucru pe tot parcursul filmului, să trăim bucuria ca pe o magie ce transformă fiecare pas făcut în viață într-un câștig pentru inimă.
     Scenariul poveștii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Vocile din varianta dublată a filmului au fost împrumutate de actorii Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Madalina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.
     După ce a câștigat Mențiunea specială a juriului la Le Festival européen du film fantastique de Strasbourg, după ce  a ajuns în Zurich, la  Fantoche – International Animation Film Festival, filmul urmează să fie în competiție la Ottawa International Animation Festival (OIAF), cel mai mare festival de film de animație din America de Nord. Poposește apoi la  Haifa IFF, CineEast Luxembourg, Animation is Film Los Angeles, Milano IFF. Ajunge apoi în Vancuver, la Spark Animation Film Festival. Nu lipsește nici de la Animatou Geneva, BIAF, Moscow Big Cartoon Festival.
     Pe 4 octombrie, povestea impresionantă a Maronei va poposi pentru prima dată în România și va deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest (4-13 octombrie, București). Aventura cățelușei cu ochi mari și sinceri va rula pe marele ecran, în versiunea originală, în limba franceză, la Cinema City, în Afi Cotroceni. De la ora 19:30, în prezența regizoarei Anca Damian, a co-producătorul francez Ron Dyens și a echipei filmului. Tot din 4 octombrie filmul va intra în cinematografele din toată țara. Călătoria fantastică a Maronei va fi distribuit în America, Franța, Spania, China, Turcia, Polonia.
     Filmul este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production și Minds Meet.
(23.09.2019)

Tags: anca damian, anghel damian, animest film festival, aparte film, calatoria fantastica a maronei film

Comments: