Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Braşov 48 Hour Film Project 2015 dă startul la competiţie pe 31 iulie


Cea de-a 5-a ediţie Braşov 48 Hour Film Project continuă înscrierile până pe 30 iulie, pentru competiția din weekendul  31 iulie – 2 august 2015.

     Realizatori de film din ţară şi străinatate, amatori sau profesionişti, sunt invitaţi în competiţia de la Braşov pentru a afla cine poate face cel mai bun scurtmetraj, în doar 48 de ore.
     Organizat în peste 100 de oraşe din întreaga lume, 48 Hour Film Project este o competiţie de creaţie de film, contra cronometru, care stimulează creativitatea, munca în echipă şi îi provoacă pe participanţi să dezvolte o producţie de calitate şi originală într-un timp scurt.
Misiunea 48 Hour Film Project este de a încuraja dezvoltarea producţiei de film şi a cineaştilor. Prin acest festival/concurs, cei din domeniu trec peste ezitările legate de o producţie şi ajung să facă filme. Cu toate că limita de timp plasează o restricţie neobişnuită realizatorilor filmului, ea este, totodată, eliberatoare, deoarece îi încurajează să pună accentul mai mult pe "a face" decât pe "a vorbi".
„La a 5-a ediţie de festival, mă bucur să observ calitatea proiectelor îmbunătăţită de la an la an. Concurenţii înţeleg foarte bine ce înseamnă rolurile şi resursele unei producţii de film, inspiraţi de dinamica unei producţii de 48 de ore. De asemenea, mă bucură să văd că se formează şi se implică în concurs tot mai multe echipe din zona Braşovului, alături de echipe din ţară sau străinătate”, spune Mara Oprişiu, producătorul festivalului.
48 Hour Film Project Braşov a adunat în fiecare an peste 150 de participanti, autori de film independent.
     La finalul competiţiei de la Braşov echipa filmului premiat cu titlul Best City Film intră în competiţia internaţională, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul Best 48 Hour Film 2015 şi marele premiu de 5000 $.
Partenerul competiţiei de anul acesta, Cinema One oferă câştigătorului de la Braşov şansa de a obţine o finanţare de 10.000 euro pentru următorul proiect de film.  Zece dintre cele mai bune filme din turul 2015 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, în cadrul Short Film Corner 2016.
Detalii: www.48hourfilm.com / Facebook

Tags: 48 hour film project, 48 hour film project brasov, scurtmetraje romanesti

Comments: